Donaris 930 x 122

avatar

S-A APUCAT DE REGIE DE FILM DUPĂ CE A VĂZUT „AVATAR”

Rareş Liţescu este un băiat ambiţios, pus pe fapte mari. Elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” din Pitești, Rareș şi-a găsit încă de la vârsta de 12 ani marea pasiune. La început doar cu telefonul mobil, filma tot ce i se părea interesant în lumea din jur. Obervându-i talentul, mama lui a decis să îi cumpere o cameră video performantă.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Doi prieteni i-au fost actori în filmul lui

„Primele mele filmări au fost experimentale, de maxim un minut. Pasiunea pentru film a început în 2010, odată cu vizionarea peliculei Avatar. În acel moment am hotărât să regizez primul meu film. Încă eram nou în arta cinematografică şi nu mă aşteptam să iasă ceva de calitate. Cu timpul am făcut progrese! Ulterior acelor filmări mi-am zis să trec la următorul nivel, să fac un film cu personaje bazate pe un scenariu scris de mine. După câteva săptămâni de la debutul scenarului am început filmările, actorii fiind doi amici de-ai mei. După două săptămâni în care am muncit încontinuu am dus filmul la bun sfârşit. Am fost foarte încântat de rezultat!”, povesteşte Rareş.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

A câștigat două premii la un festival de film

Sfătuit de un student de la Facultatea de Regie şi Film, care i-a văzut creațiile pe internet, Rareş Lițescu a participat la un festival de profil. “A fost în primul rând o competitiţie cu mine însumi. Era obligatoriu să merg acolo cu ceva original, acesta fiind singurul mod prin care puteam să ies în evidenţă. Cu un scurtmetraj de 5 minute trebuia să respect tema propusă de juriu. M-am mirat să aflu că am fost singurul participant care a câștigat două premii la ediţia respectivă a festivalului! Am pus accent pe montaj şi pe crearea atmosferei şi am ieşit în evidenţă tocmai prin asta. Am participat și la următoarea ediţie și am câştigat premiul pentru montaj”, spune Rareș Lițescu.

Îl pasionează nu doar filmul, ci și muzica

Elevul este pasionat şi de muzică. Compune muzică electronică, pe calculator: “Reprezintă un mod de a-mi exterioriza sentimentele. Încerc să transmit ceva prin notele compuse. În viitor mă văd realizat, mai degrabă, pe partea de muzică, deși sunt sigur că îmi voi păstra și hobby-ul legat de film. Vreau să împărtăşesc emoţii şi să las ceva în urmă”. Rareș Lițescu se pregăteşte acum pentru primul său album şi pentru viitoarele festivaluri de film. Vrea ca la vară să îşi încerce norocul şi la concursuri organizate peste hotare.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90