Donaris 930 x 122

costică acsinte

FOTOGRAFII RARE LA FUNDAȚIA CULTURALĂ ILFOVEANU

Fotografii rare la Fundația Culturală Ilfoveanu. Asociația Culturală Control N organizează “ACSINTE.100” – o expoziție de fotografie dedicată marcării anului centenar, fotografii din colecția Costică Acsinte.

Citiți și: Ceva nemaivăzut în România a apărut la Pitești!

Expoziția, care va fi organizată și în Pitești, va include un număr de 100 de lucrări fotografice semnate de Costică Acsinte (1897-1984) din perioada 1918-1960, acoperind 3 teme distincte:

1.Primul Război Mondial – Costică Acsinte a luptat în Primul Război Mondial și a fost, de asemenea, fotograf de război, cu o colecție impresionantă și rară de fotografii de pe front.

Citiți și: (VIDEO) TÂNĂR ACUZAT DE ȘANTAJ CU POZE XXX, ÎNCĂTUȘAT

2.Militari – ipostaze cu diferiți militari și funcționari din structuri militare, imortalizați de Costică Acsinte în studioul lui din Slobozia.

3.Personaj – Ion Lupășteanu, milițian din orașul Slobozia, subiect al fotografului de-a lungul mai multor ani în cadrul unor sesiuni de fotografie atât în studioul lui, cât și în afară. Este o creație originală, menită să redea atmosfera acelei perioade (1956-1968), cu obiceiurile și stilul de viață tipic unei familii obișnuite din Slobozia.

Cele 3 teme vor fi expuse în 3 spații expoziționale distincte ale aceluiași loc gazdă: expoziție clasică, multimedia-spațiul A (în care va fi o proiecție profesionistă) și multimedia-spațiul B (în care va fi o selecție de fotografii digitalizate).

Programul expoziției

Pitești – Fundația Culturală Ilfoveanu – foto – (strada Armand Călinescu), 10-13 octombrie 2018

Iași – Galeriile Dana, 28-30 octombrie

Constanța – Muzeul de Artă, 1-3 noiembrie

Timișoara – Miscellaneous Art Center, 12-15 noiembrie

Slobozia – Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea”, 23-26 octombrie

Alba Iulia – Casa Forum, 22-25 noiembrie

Cluj Napoca – Turnul Croitorilor, 27-29 noiembrie

București – Casa Lowendal, 1-4 decembrie 2018.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90