New Profesional Consult 930 x 122

bratianu

ISTORIE ȘI MUZICĂ LA VILA FLORICA

Centrul de Cultură „Brătianu” a organizat astăzi, la Vila Florica din Ștefănești-Argeș, un simpozion având ca temă împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Ion I.C. Brătianu. Evenimentul a făcut parte din Sărbătorile Argeşului şi Muscelului, aflate în plină desfășurare.

Citiți și: Exclusiv. El este profesorul de la ,,Brătianu” care a scandalizat un oraș!

Solemnitatea momentului a fost dată de intonarea imnului de stat al României de către Corul Veteranilor, cor coordonat de Vasile Mandu.

Despre viaţa și personalitatea marelui om politic și de stat au vorbit dr. Călin Gerard, Aurică Smaranda, prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, prof. dr. Stan Apostol, prof. univ. dr. Ion Agrigoroaiei, prof. dr. Ioan Todea, ing. Radu Bellu Gheorghe, prof. dr. Aurel Pentelescu, prof. Florin Gabriel Rățoi, Petre Rusu, profesorul de istorie gradul I Mihaela Rizoaica și profesorul de geografie gradul I Iulian Rizoaica. Au participat și Adriana Băldean, născută Pleşoianu (străbunicul său a fost văr primar cu Pia Pleşoianu, soţia lui Ion C. Brătianu) şi Vasile Călimăneanu (care a copilărit în casa de la Florica, din Ștefănești-Argeș, a Brătienilor şi care a cunoscut o parte dintre membrii familiei Brătianu). La simpozion au fost prezenți şi veterani ai filialei Argeș a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, de la “Cultul Eroilor”, ai Asociaţiei Culturale „Mihai Viteazul“ și ai Asociaţiei Judeţene a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Basarab I“.

Citiți și: Este legendă! „Brătianu” a avut un bal de a vibrat tot Piteștiul!

Invitaţii s-au bucurat și de un program muzical al cvartetului Argesis, compus din Mădălin Sandu (concert-maestru şi membru fondator al Filarmonicii Piteşti, al Cvartetului Argesis şi Cameratei Argesis), Aura Lungu (colaborator permanent al Filarmonicii Piteşti), Adrian Dionisie (artist instrumentist al Filarmonicii Piteşti), Isabela Oprea (artist instrumentist al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea) și Gina Sandu (profesor doctor la Liceul de Arte „Dinu Lipatti”din Piteşti).

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3