930 x122 grota rece

conacul golești

LANSARE DE CARTE: HOMO MOLDOVANUS SOVIETIC

Miercuri, 22 ianuarie 2020, la Conacul Golești, în cadrul unei conferințe care îl va avea ca invitat pe Octavian Țîcu, istoric, politician și fost boxer profesionist din Republica Moldova, se va desfășura lansarea cărții „Homo Moldovanus Sovietic”.

Citiți și: PRINCIPESA MARGARETA VINE ÎN ARGEȘ. INTRAREA PENTRU PUBLIC, LIBERĂ

„Cartea Homo Moldovanus Sovietic. Teorii și practici de construcție identitară în R(A)SSM (1924-1989) ne îmbarcă într-o călătorie în lumea sovietică, în care se construia o nouă identitate pentru locuitorii dintre Prut și Nistru: un om nou care era prin excelență împotriva a ceea ce era românesc, vorbitor de limba „moldovenească”, predispus spre îndoctrinare, deznaționalizare, rusificare și sovietizare, pătruns de un sentiment de inferioritate față de ruși, mândru de apartenența sa la marea <<supraputere>> sovietică”, explică Nicoleta Popa, organizator, pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

După o prelegere care se anunță a fi plină de har și umor, va fi proiectat filmul documentar „Expedițiile Memoriei”. (Sursă foto: Facebook Octavian Țicu)

555 X 222 CAPRA
570×90 MAIA