New Profesional Consult 930 x 122

biblioteca judeteana

O POETĂ TRADUSĂ ÎN 28 DE ȚĂRI VINE DE LA PARIS ÎN PITEȘTI

Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ din Pitești vă invită la un eveniment cultural deosebit: lansarea volumului de poezii „Înotătoarea dezosată. Legende metropolitane”, semnat de Linda Maria Baros. Invitați speciali vor fi poetul Mircea Bârsilă și criticul literar Nicolae Oprea.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Linda Maria Baros s-a născut în București, în anul 1981. Este membru titular al Academiei Mallarmé din Franța și laureată a celebrului premiu Apollinaire, pe care îl susține astăzi în calitate de secretar general al juriului.

A publicat șase volume de versuri, dintre care amintim „Dicționarul de semne și trepte” (2005, pentru care a obținut premiul pentru vocație poetică), „Casa din lame de ras” (2006, premiul Apollinaire) și „Autostrada A4 și alte poeme” (2009).

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Poeziile ei au fost traduse și publicate în 28 de țări.

În paralel, a scris teatru și două lucrări de critică literară și a tradus în franceză sau în română peste 30 de cărți. În Paris, acolo unde locuiește de mulți ani și unde a obținut, în 2011, titlul de doctor în litere la Universitatea Sorbona, Linda Maria Baros este secretar general al Colegiului de literatură comparată. În același timp, ocupă funcția de redactor-șef al revistei internaționale de poezie și arte vizuale „La Traductière” și, respectiv, de director al Festivalului franco-englez de poezie din Paris. Din anul 2002 face parte din Uniunea Scriitorilor din România.

Lansarea de la Biblioteca Județeană ″Dinicu Golescu″ va avea loc marți, 19 mai, de la ora 16, în sala de lectură. Intrarea pentru public este liberă. (Foto: wikiwand.com)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90