930×122 CAPRA 5

curtea de arges

PRINCIPESA MARGARETA VINE ÎN ARGEȘ. INTRAREA PENTRU PUBLIC, LIBERĂ

Principesa Margareta vine în Argeș. Intrarea pentru public, liberă.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Curtea Veche Publishing și Muzeul Municipal Curtea de Argeș vă invită vineri, 7 septembrie 2018, de la ora 13, la o dublă lansare de carte regală: volumul pentru copii și tineri „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” – de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza și volumul „Margareta. Portretul Reginei” – de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Lansarea va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, potrivit organizatorilor.

Citiți și: Accident cu 2 mașini, lângă Kaufland!

Vor lua cuvântul Ștefan Dumitrache – directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș – și Mihai Ghiță – directorul Bibliotecii Municipale Curtea de Argeș.

Evenimentul se va desfășura la Muzeul Municipal Curtea de Argeș (strada Negru Vodă, nr. 2), iar intrarea pentru public va fi liberă.

„Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” – de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, cu ilustrații de Yanna Zosmer, este un volum care își propune să aducă din nou cartea aproape de copii și tineri.

Ca și celelalte cărți din colecția „Regii și Reginele Noastre”, aceasta este o relatare fidelă a vieții Reginei Elena a României, regină care nu a abandonat speranța în fața neajunsurilor istoriei și care ne este prezentată ca un model într-o epocă de mare cumpănă pentru România, acum când trebuie să ne cunoaștem mai bine ca oricând istoria, pentru a înțelege cine suntem.

Cartea-album „Margareta. Portretul Reginei” – de Sandra Gătejeanu-Gheorghe înfățișează în imagini destinul primei femei din istorie care conduce Casa Regală a României.

Pornind de la amintirile Majestății Sale, de la documente, fotografii, de la obiecte personale și de la cele care fac parte din Colecția Regală, unele dintre ele prezentate pentru prima dată în acest album, ne sunt relatate copilăria și adolescența Custodelui Coroanei, studiile și experiența comunitară, viața de familie, interesele și activitățile Majestății Sale Margareta în folosul României.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe este directorul de protocol al Casei Regale a României, care în ultimii 10 ani a coordonat vizitele oficiale ale Familiei Regale a României în străinătate și călătoriile regale făcute în România de membrii Familiilor Regale străine. (Foto: Arhivă – vizită a Principesei Margareta la uzina Automobile Dacia din Mioveni) 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90