930 x122 grota rece

basarab

A REPREZENTAT ROMÂNIA LA EUROVISION, AZI CÂNTĂ ÎN CÂMPULUNG

Astăzi se împlinesc 650 de ani de la moartea domnitorului Ţării Româneşti Nicolae Alexandru Basarab, fiul domnitorului Basarab I.

Citiți și: Apare o nouă Centură ocolitoare în Argeș!

Cu acest prilej, în Câmpulung Muscel Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului organizează azi un simpozion în sala „Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel” din Protoieria Câmpulung. Simpozionul va începe la ora 15 cu slujba parastasului la mormântul aflat în Biserica Mănăstirii Negru Vodă. O jumătate de oră mai târziu, după intonarea imnului de stat al României de către tenorul Vlad Miriţă, vor susţine comunicări Înalt Preasfinţitul Calinic (arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului) și Sorin Liviu Damean (doctor în istorie). Vor cânta Vlad Miriţă, Alexandru Burcă la pian, Gina Sandu la nai și Mădălin Sandu la vioară. Amintim că, în anul 2008, Miriță, împreună cu Nico, a reprezentat România la concursul muzical Eurovision.

Pe 16 noiembrie 1364 Nicolae Alexandru Voievod moare şi este înmormântat în Biserica Mănăstirii Negru Vodă, important centru monastic, istoric şi cultural al vechii Curţi Domneşti a Basarabilor. Mănăstirea Negru Vodă a fost ctitorită în anul 1215 de Radu Negru Voievod, fiind apoi rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru Basarab. Biserica Mănăstirii este necropolă domnească şi păstrează documentul epigrafic cel mai însemnat din ţară: cea mai veche lespede de mormânt voievodal scrisă în limba slavonă, aparţinând lui Nicolae Alexandru Basarab. (Foto Vlad Miriță: adevarul.ro)

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90