930×122 CAPRA 5

basarab

A REPREZENTAT ROMÂNIA LA EUROVISION, AZI CÂNTĂ ÎN CÂMPULUNG

Astăzi se împlinesc 650 de ani de la moartea domnitorului Ţării Româneşti Nicolae Alexandru Basarab, fiul domnitorului Basarab I.

Citiți și: A fost viceprimar, acum este și fost consilier local. ANI l-a ”ars”, este incompatibil!

Cu acest prilej, în Câmpulung Muscel Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului organizează azi un simpozion în sala „Sfântul Ioanichie cel Nou de la Muscel” din Protoieria Câmpulung. Simpozionul va începe la ora 15 cu slujba parastasului la mormântul aflat în Biserica Mănăstirii Negru Vodă. O jumătate de oră mai târziu, după intonarea imnului de stat al României de către tenorul Vlad Miriţă, vor susţine comunicări Înalt Preasfinţitul Calinic (arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului) și Sorin Liviu Damean (doctor în istorie). Vor cânta Vlad Miriţă, Alexandru Burcă la pian, Gina Sandu la nai și Mădălin Sandu la vioară. Amintim că, în anul 2008, Miriță, împreună cu Nico, a reprezentat România la concursul muzical Eurovision.

Pe 16 noiembrie 1364 Nicolae Alexandru Voievod moare şi este înmormântat în Biserica Mănăstirii Negru Vodă, important centru monastic, istoric şi cultural al vechii Curţi Domneşti a Basarabilor. Mănăstirea Negru Vodă a fost ctitorită în anul 1215 de Radu Negru Voievod, fiind apoi rezidită de Basarab I şi fiul său, Nicolae Alexandru Basarab. Biserica Mănăstirii este necropolă domnească şi păstrează documentul epigrafic cel mai însemnat din ţară: cea mai veche lespede de mormânt voievodal scrisă în limba slavonă, aparţinând lui Nicolae Alexandru Basarab. (Foto Vlad Miriță: adevarul.ro)

Citiți și: Și-a pus capăt zilelor după ce s-a certat cu femeia pe care o iubea

555 X 222 CAPRA

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90