930 x122 grota rece

consiliul judetean

SE DESCHIDE CENTRUL DE CULTURĂ “DINU LIPATTI”/PROGRAMUL DE VIZITARE

Luni, 8 iunie 2020, a doua zi de Rusalii, la ora 11, Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”, instituție recent înființată, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, își va deschide porțile la Conacul Fundățeanca, actuala casă memorială de la Ciolceşti, din comuna Leordeni, a marelui pianist român Dinu Lipatti.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Cu prilejul inaugurării Centrului de Cultură „Dinu Lipatti”, se va redeschide spațiul expozițional, cu fotografii, corespondențe, documente și obiecte legate de viața și activitatea lui Dinu Lipatti. Tot aici se găsește și pianul care i-a aparținut compozitorului, precum și bustul său, singurul bust pe care îl are marele pianist în România.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

De la înființarea Centrului de Cultură „Dinu Lipatti” și până în prezent, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Argeș, s-au executat mai multe lucrări de reparații la infrastructura Conacului de la Fundățeanca, s-a procedat la igienizarea integrală a parcului existent, spațiul expozițional a fost reamenajat și îmbunătățit cu mobilier, covoare și alte accesorii, iar mansarda conacului a fost refăcută în totalitate. În continuare, la nivelul instituției există în derulare proiecte pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii Casei Memoriale „Dinu Lipatti”.

“Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” își propune să devină un pol cultural important în județul Argeș, care va avea ca rol principal misiunea de a păstra vie și durabilă amintirea legendară a prezenței lui Dinu Lipatti în prim-planul artei muzicale românești și universale, precum și de a le transmite noilor generații moștenirea lăsată de marele compozitor român, creațiile sale fiind astăzi adevărate mărturii asupra artei lui pianistice.

În acest sens, în cursul anului 2020 Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” va desfășura mai multe manifestări cultural-artistice menite să transmită publicului, dar mai ales iubitorilor de muzică clasică puțin din atmosfera deosebită pe care Dinu Lipatti o crea de fiecare dată prin interpretările sale de excepție”, precizează Consiliul Județean Argeș.

Centrul de Cultură “Dinu Lipatti” își așteaptă vizitatorii începând de luni, 8 iunie 2020, iar timp de o lună accesul va fi gratuit. Programul este următorul:

-luni, marți, miercuri și joi: între orele 8-16;

-vineri: între orele 8-14;

-sâmbătă și duminică: între orele 9-17.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90