Donaris 930 x 122

delicios

6 sugestii pentru un mic dejun sănătos și delicios

Ştim cu toţii că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, puţini dintre noi avem obiceiul sănătos de a servi micul dejun în fiecare dimineaţă. Majoritatea sărim peste el şi mâncăm mult la cină, când ajungem acasă. Un obicei complet nesănătos, care ajunge să dăuneze grav sănătăţii pe termen lung.

Citiți și: COPIII ÎNVAȚĂ SĂ MĂNÂNCE SĂNĂTOS

Hai să vedem câteva sugestii sănătoase şi delicioase de mic dejun, ca să facem din acesta un adevărat motiv pentru a ne da jos din pat.

1.Shake de fructe. Fructele sunt cel mai recomandate dimineaţa, pentru că dau energie întregului organism, în timp ce asigură detoxifiere şi vitalitate corpului. Un shake de fructe, stors pe loc, din banană, măr, portocală şi câteva fructe de pădure reprezintă un mod ideal de a începe fiecare dimineaţă!

Citiți și: 5 SUGESTII PENTRU UN MIC DEJUN CARE TE AJUTĂ SĂ SLĂBEȘTI

2.Omletă sau ouă fierte cu salată de crudităţi

Ouăle sunt bogate în proteine şi constituie un mic dejun ideal dacă vrei ceva consistent, care să îţi ţină de foame. Alături de o salată de crudităţi (roşii, castraveţi, varză, salată verde) şi puţin tofu, alcătuieşti un mic dejun foate gustos, hrănitor şi consistent.

3.Două-trei felii de pâine integrală, cu ulei de măsline, roşii, busuioc şi brânză de capră

Pâinea integrală îţi asigură carbohidraţi complecşi, în timp ce roşiile au vitamine, minerale şi antioxidanţi, iar brânza de capră – proteine de bună calitate şi calciu care se asimilează uşor.

4.Lapte de ovăz/orez/migdale cu musli, stafide şi seminţe sau nuci

Laptele vegetal este o alternativă ideală pentru laptele de vacă, lapte care este bogat în lactoză şi care a ajuns un subiect din ce în ce mai controversat. În ultima vreme, medicii recomandă înlocuirea laptelui de vacă cu lapte vegetal, de nuci, migdale, ovăz sau orez, care conține mult mai multe substanţe nutritive uşor asimilabile. În plus, are un gust foarte bun!

5.Iaurt probiotic cu tărâţe/fulgi de ovăz, 2 linguriţe de stafide, 2 linguriţe de goji şi câteva nuci sau seminţe crude

Iaurtul probiotic este un adevărat miracol pentru organismul tău. Probioticele sunt microorganisme vii care te ajută la digestie, să ai o piele frumoasă şi sănătoasă şi o siluetă de invidiat!

6. 2 tartine de pâine integrală cu pește (somon, ton, sardine), roşii şi salată verde

Iată câteva sugestii pentru un mic dejun sănătos şi gustos! Obiceiul de a servi micul dejun trebuie reeducat. Încearcă aceste reţete şi vei vedea că micul dejun va deveni cu adevărat o plăcere! Pentru mai multe sfaturi de sănătate, frumuseţe şi îngrijire, intră pe www.siluetamea.ro.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3