NOR CURIER 930X122

    masavalentin1300

    Alimente afrodisiace pentru cina de Ziua Îndrăgostiților

    Daca nu ai ales inca un cadou de Ziua Indragostitilor, iata ce ai de facut. O cina romantica poate fi ea insasi un cadou deosebit, cu conditia sa alegi alimentele potrivite.

     

    „Teste stiintifice arata ca exista anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de satietate”, e de parare medicul Luigi Gratton, vicepresedintele Lutrition Education in cadrul companiei Herbalife. Iata lista cu „alimentele dragostei” care ar putea fi incluse in meniul cinei de Ziua Indragostitilor:

    MIGDALE: De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilitatii. Multi oameni cred ca aroma lor stimuleaza pasiunea unei femei.

    AVOCADO: Continutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la cresterea productiei de hormoni masculini in organism. In acelasi timp, avocado contine potasiu, care ajuta la reglarea functionarii glandei tiroide la femei.

    SPARANGHEL: Contine vitamina E si se pare ca stimuleaza hormonii implicati in declansarea atractiei sexuale, considerata vitala pentru o viata sanatoasa de cuplu.

    ARDEI IUTE: Capsaicina, o substanta care stimuleaza terminatiile nervoase si accelereaza pulsul, este responsabila pentru senzatia de „fierbinteala” cauzata de ardeii iuti. Se pare ca acest aliment afrodisiac are rol important in eliberarea endorfinelor, care produc senzatia de placere. Unii cercetatori cred ca acest fenomen se petrece si in cazul altor alimente iuti, precum usturoiul si piperul.

    BUSUIOC: Se pare ca busuiocul stimuleaza atractia sexuala si fertilitatea. Se crede, de asemenea, ca aceasta planta poate induce starea de buna dispozitie.

    CIOCOLATA: De Ziua Indragostitilor se vinde mai multa ciocolata decat in orice alta perioada a anului. Ciocolata contine un stimulent numit feniletilamina, care induce o stare de bine si de visare similara celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred ca ciocolata contine substante care influenteaza transmiterile neurologice de la nivelul creierului si o substanta similara cu cofeina, numita teomobrina, excitant al sistemului nervos si stimulent al miocardului.

    Sursa: femeia.ro

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3