- Publicat de: admin
- 10-01-2011, ora 20:58
- Food and drink
Chevre cu smochine confiate
Ingrediente: 200 gr chevre sau o alta branza de capra; 4 smochine proaspete sau o jumatate de ceasca de smochine uscate; un sfert de ceasca de otet balsamic; 3 linguri de zahar brun
Preparare: Taiati branza in felii rotunde si asezati-o intr-o tigaie pentru cuptor (fara coada) sau un vas de iena.
Amestecati intr-un ibric sau oala mica zaharul cu otetul balsamic.
Puneti-o la foc si amestecati pana cand amestecul scad si ramane lipit pe spatele lingurii cu care amestecati.
Daca folositi smochine uscate, puneti-le in acest amestec pentru a absorbi o parte din acesta pana se raceste.
Incalziti branza in cuptor la foc mic pentru putin timp, mai exact pana aceasta incepe sa se topeasca.
Scoateti vasul din cuptor. Puneti smochinele deasupra branzei si ornati-le cu sosul care a mai ramas.
Serviti-le calde!
Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!