Donaris 930 x 122

    street_party_recip_1858731b_91029400

    Rețetă de pui, la nunta prințului William

    Prinţul William, nepotul reginei Marii Britanii, şi logodnica sa Kate se vor căsători în data de 29 aprilie. The Telegraph a publicat o reţetă de pui care ar putea fi servită la nunta regală.

    Ingrediente ( pentru 12 porţii)

     

    12 x 130 g file de pui, fără piele

    1 cub concentrat cu aroma de pui

    4 linguri zahar brun

    Sucul si coaja a 3 lime (lămâi verzi)

    50ml suc de lămâie

    4 lingurite de Five Spice Powder (condiment chinezesc)

    4 mango coapte – fără coajă; tăiat în bucăţi mari

    2 ardei iuţi, tocaţi (cu tot cu seminţe)

    2 buc ghimbir proaspăt, ras

    12 linguri de maioneza

    12 linguri de iaurt natural

    2 legaturi coriandru proaspat, tocat

    Sare şi piper

    Mod de preparare:

    Se pune într-o oală fileul de pui şi cubul concentrat pisat, se acoperă cu apă fiartă. Se pune capacul şi se lasă la fiert timp de 20 de minute. Apoi se opreşte focul, iar carnea este lăsată să se răcească în zeama în care a fiert.

    Zahărul brun, coaja şi zeama celor trei lămâi verzi, sucul de lămâie şi Five Spice Powder se pun într-o cratiţă şi se fierb la foc mic până se dizolvă zahărul. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

    Între timp, mango, ghimbirul şi ardeii iuţi se pun în blender şi se toacă. Apoi se amesteca cu mixul anterior de lamâie. Se toarnă apoi manioneza şi iaurtul, se condimentează şi se amestecă bine.

    Puiul fiert se scurge de zeamă şi se taie în bucăţi cât pentru o înghiţitură. Se amestecă apoi cu compoziţia anterioară şi cu coriandru. Se serveşte cu salata de cuşcuş, pâine proaspătă şi o salata verde mare.

    Sursa: realitatea.net

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3