New Profesional Consult 930 x 122

EVENIMENT CULTURAL

LECTURĂ ÎN LIMBA GREACĂ ÎN CENTRUL PITEŞTIULUI!

Timp de aproximativ o oră,  toţi cei care s-au oprit ieri după- amiaza în Piaţa Primăriei din Piteşti, au avut parte de adevărate surprize. Aici s-a desfăşurat proiectul cultural inedit „Deschide Cufărul Comorilor. Citeşte o carte-Să ne amintim citind”. Iubitorii s-au putut bucura de o sesiune de lectură în aer liber. Ca o surpriză, piteştenii au primit pe loc cadouri din partea organizatorilor. Pe lângă cartea scriitorului şi profesorului Marin Ioniţă „Mireasa neagră”,  aceştia au primit în dar şi alte momente artistice inedite. Una dintre cele mai importante tragedii greceşti  şi una din cele mai preţioase opere ale antichităţii s-a făcut auzită prin glasul unei tinere talentate , stagiară a asociaţiei G.E.E.A. Venită din Grecia, acesta a susţinut o mică lectură în greacă .

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Vedeţi aici un moment de mare însemnătate pregătit din tragedia scrisă de Sofocle, „Antigona”.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

De asemenea, au vorbit despre opera literară a maestrului Marin Ioniţă, Allora Albulescu, profesorul Vasile Ghilencea şi doctorul în istorie, Marin Toma. Participanţii, cei care nu au dorit să intervină au avut ocazia să asculte şi fragmente din cel mai recent roman al scriitorului Marin Ioniţă. „Responsabilii” de ora de lectură în aer liber au fost următorii:  Liliana Jugănaru, Crina Ion, Constantin Sămoilă şi Allora Albulescu.

Cireaşa de pe tort a fost şi un recital la vioară susţinut de Alessandro Sighicelli.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3