EcoMoto 930×122

dirijor

DIRIJOR DIN CHINA LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti vă invită joi, 6 martie, la Casa Sindicatelor la primul concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul chinez Jin Wang și violoncelistul Răzvan Suma.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

În program: J. S. Bach – Ave Maria, Ed. Elgar – Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră și P. I. Ceaikovski – Simfonia nr. 2 op. 17 Mica Rusie. Ca de obicei, concertul va începe la ora 19.

Jin Wang a studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing şi la Academia de Muzică din Viena, perfecţionându-se cu maeştri ai baghetei ca Zubin Mehta şi Leonard Bernstein. A repurtat numeroase succese, obţinând premii internaţionale în Polonia, Austria, Ungaria, Cehia, Danemarca și Italia. A dirijat prestigioase orchestre în Berlin, Londra, Seul, Singapore, Tokyo, Praga, Bergen, Copenhaga și Stockholm. Este director artistic al ansamblului „Schubert Sinfonietta”, iar în stagiunile 2006-2008 a fost director al Filarmonicii şi al Operei din Würzburg. Wang se află pentru a doua oară la pupitrul filarmonicii piteștene, primul concert fiind susținut pe 30 mai 2013 la Sala Radio București, în cadrul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90