New Profesional Consult 930 x 122

nai

ELEV LA „DINU LIPATTI”, MAGICIAN AL NAIULUI (VIDEO)

Narcis Marian Mincă este elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, secţia instrumentală. La doar 19 ani, este unul dintre cei mai buni naişti din ţară.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

A participat la festivaluri de muzică în Serbia, Olanda şi Germania și a câștigat numeroase concursuri. De asemenea, a cântat în Parlamentul European de la Strasbourg.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

A descoperit naiul când era în clasa a IV-a. Pe atunci olimpic la matematică, a obţinut, în schimb, o notă mică la muzică. Narcis s-a ambiționat și s-a apucat serios de treabă. Deşi cei din jur l-au îndemnat să aleagă clarinetul, naiul a fost cel care i-a trezit interesul şi căruia i-a rămas fidel până astăzi.

„Muzica este cea mai simplă şi mai rapidă cale de a ajunge la inima cuiva şi de a transmite emoţii. Nu ştiu ce voi face pe viitor din punct de vedere profesional. Ştiu doar că la muzică mă pricep cel mai bine şi că nu pot trăi fără să cânt.”, mărturisește Narcis Marian Mincă pentru ePitești.

Tânărul studiază naiul cu profesoara Gina Sandu. Moștenește talentul din familie, mama sa, Daniela Ion, fiind o cunoscută interpretă de muzică populară. Pe lângă nai, știe să cânte și la pian.

Pentru că, din păcate, nu are filmări mai noi, vi-l prezentăm pe Narcis Marian Mincă într-o înregistrare din anul 2011.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90