Eurial 930 x 122

filarmonica

FEMEIE DIRIJOR LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un nou concert simfonic.

Citiți și: Pitești. Se oferă locuințe de la Primărie!

Silvia Olivero Anarte, femeia dirijor din Spania, va reveni la pupitrul orchestrei simfonice a instituţiei, de această dată alături de violonistul Marius Gheorghe, care se va afla în premieră pe scena Filarmonicii Piteşti. În program: Johannes Brahms – Concert pentru vioară în re major, op 77, şi Robert Schumann – Simfonia nr. 4 în Re minor, op. 120.

Dirijoarea Silvia Olivero Anarte a absolvit Conservatorul din oraşul natal Malaga. În afara artei dirijorale, a studiat şi pianul. A urmat cursuri de masterclass în Spania şi în străinătate şi a participat la concursuri internaţionale de dirijat orchestră. A concertat cu orchestre din România (Botoşani și Râmnicu-Vâlcea), Republica Moldova (Chişinău) și Spania (Madrid și Malaga). L-a avut ca mentor pe dirijorul Octav Calleya. A mai dirijat la Filarmonica Piteşti în octombrie 2013.

Citiți și: Din nou accident grav pe Autostrada A1, lângă Pitești! A intrat în plin

Piteşteanul Marius Gheorghe a primit de la tatăl său primele ore de vioară, la nouă ani, continuând ulterior la Şcoala de Muzică. Este laureat al festivalului-concurs „Darclée”, eveniment la care a obţinut două premii. În 1997 și-a desăvârșit studiile odată cu intrarea la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, acolo unde a studiat cu maeştrii Octavian Raţiu şi Ştefan Gheorghiu. Fost angajat al Filarmonicii „Oltenia” Craiova şi al Filarmonicii „Georghe Enescu” Bucureşti, violonistul Marius Gheorghe a plecat în 1991 în Spania, angajându-se la orchestra regală simfonică din Sevilla, alături de care a întreprins turnee în Japonia, China şi Germania. În Bucureşti a făcut parte şi din Orchestra de Cameră „Virtuozii”, condusă de Horia Andreescu, fiind şef partidă vioara a doua, funcţie îndeplinită şi la prestigioasa filarmonică „George Enescu”.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
New Profesional Consult 570×90