NOR CURIER 930X122

colegiul ic bratianu

O „BRĂTIANCĂ” DE SUCCES! CÂNTĂ ȘI REPREZINTĂ CU CINSTE PITEȘTIUL PESTE HOTARE!

Ioana Voica este o elevă cu care prestigiosul Colegiu Naţional „I.C.Brătianu” din Pitești se mândrește. În luna martie va împlini 17 ani. Talentul de a cânta l-a moștenit de la bunica ei, fostă profesoară de canto.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Muzica este marea ei pasiune, care i-a adus numeroase premii

„De când aveam 3 ani cochetam cu muzica! În copilărie eram înnebunită după Andra. Și acum îmi place! Am fost chemată să cânt la Sala Palatului, în București, la o gală de decernare a premiilor pentru femei. A cântat şi Andra, cântasem şi eu şi eram foarte entuziasmată, chiar m-am dus să îi dau eu autograf”, ne povestește, amuzată, Ioana.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Diplomele importante câștigate de-a lungul anilor o determină să continue pe mai departe cu marea ei pasiune, muzica ușoară: ”Am obţinut premii încă de când eram mică. Mergeam la concursuri, la festivaluri… Cel mai recent premiu l-am obținut anul trecut la 3Fest, premiul 2. Întotdeauna m-am gândit că o să cânt pentru mine! Mă linişteşte, mă calmează şi chiar e pasiune! Nu există zi în care să nu îmi pun căştile pe urechi şi să nu cânt prin casă!”. În toamna anului trecut a obținut alături de corul colegiului medalia de bronz la un festival internațional desfășurat în Praga (Cehia).

Este implicată într-un proiect cu Parlamentul European

Ioana Voica are pasiune nu doar pentru muzică, ci şi pentru ştiinţele exacte. Înscrisă la profiul matematică-informatică bilingv, participă la concursuri și la olimpiade de matematică, fizică și informatică: “Am participat la concursul Dan Barbilian. Am obţinut în clasa a IX-a primul loc, iar în clasa a X-a – locul 2”. Se poate lăuda cu note foarte bune la învățătură. În clasa a IX-a a avut media generală 10, iar în următorul an – 9.97.

Mai mult decât atât, de 3 ani încoace este implicată într-un proiect cu Parlamentul European: „Am fost în Portugalia, Olanda și Spania. Suntem o delegaţie alcătuită din 8 elevi din liceu, împărţiţi în comitete. Fiecare comitet propune câte o moţiune pe diferite subiecte şi apoi sunt dezbaterile”. Îşi doreşte ca pe viitor să urmeze cursurile Facultății de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. (Foto: Facebook Ioana Voica)

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3