930 x122 grota rece

Orient Baroqu’ Express

ORIENT BAROQU’ EXPRES A OPRIT ÎN PITEȘTI! VEZI GALERIE FOTO!

Piteștenii care au venit aseară la Teatrul „Alexandru Davila” s-au bucurat de o călătorie muzicală care i-a purtat imaginar de la Veneţia la Istanbul şi prin curţile princiare româneşti ale secolului al XVII-lea. Intitulat “Orient Baroqu’ Express”, spectacolul, parte a unui turneu al colectivului Cordis et Organo, s-a derulat pe parcursul unei ore și jumătate.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Șapte artiști de excepţie, Marina Bartoli, Dagmar Saskova şi Ruxandra Ibric Cioranu (soprane), Stephanie Erös (vioară), Philippe Dechene (teorbă, chitară barocă şi udă arabă), Christine Plubeau (violoncel vechi) și Jean-Christophe Leclère (clavecin și coordonator muzical), cu toții stabiliţi în Champagne-Ardenne (Franța), au ajuns pentru prima dată în această formulă în România și în Pitești. Grupul colaborează cu peste o sută de instrumentişti şi cântăreţi europeni și este deschis legăturilor cu alte genuri muzicale sau discipline artistice (jazz, muzică tradiţională, teatru, circ).

Printre soprane se află şi o româncă, Ruxandra Ibric Cioranu (foto: în rochie albastră). Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, secţia canto clasic, ea şi-a început cariera internaţională printr-o bursă de specializare oferită de Centrul de Muzică Barocă din Versailles. ”Este o mare bucurie pentru mine să cânt în România în cadrul acestui turneu alături de colegii mei, care sunt toţi oameni deosebiţi. Mă simt emoţionată şi fericită în acelaşi timp.”, a declarat Ruxandra Ibric Cioranu.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

La finalul spectacolului de aseară de la Teatrul „Alexandru Davila” artiştii au fost aplaudaţi minute în şir. De asemenea, au primit buchete de flori din partea publicului încântat de muzica de cinci stele pe care au avut șansa să o audă live.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90