930 x122 grota rece

andreea butnaru

PIANISTA ANDREEA BUTNARU REVINE LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 aprilie 2016, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii, cu pagini muzicale semnate de P.I. Ceaikovski şi A. Borodin.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Solista serii va fi pianista Andreea Butnaru, care va reveni la Filarmonica Piteşti, alături de dirijorul Tiberiu Oprea şi orchestra simfonică a instituţiei.

În program: Piotr Ilici Ceikovski – Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, op. 44, şi Alexander Borodin – Simfonia nr. 2 în si minor. Solourile Concertului lui Ceikovski vor fi cântate la vioară de Mădălin Sandu, concertmaestrul Filarmonicii Piteşti, și la violoncel de Paul Oneci, şef partidă violoncel.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Cu o bogată activitate concertistică, debutând la 11 ani, pianista Andreea Butnaru a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB). A obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale la concursurile de gen. Cadru didactic la UNMB, clasa muzică de cameră, Andreea Butnaru a concertat pe scene din România, Germania, Belgia, Ucraina, Italia și Japonia, având și apariţii la posturile de radio şi televiziune.

Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács. Este și absolvent al cursurilor de master. De-a lungul activităţii sale Tiberiu Oprea a colaborat cu artişti instrumentişti renumiţi, precum Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia) și Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov sau Claudia Măru-Hanghiuc.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90