Donaris 930 x 122

filarmonica

ROCK SIMFONIC LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert rock simfonic al stagiunii. Dirijorul Mihail Ştefănescu (foto) revine alături de orchestra simfonică a instituţiei, de această dată cu un program inedit: hituri din repertoriul trupelor Rolling Stones, Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Beatles și Kevin Costner&Modern West.

Citiți și: Accident devastator, azi-noapte, în Centrul Piteștiului

Născut în Craiova într-o familie de muzicieni, dirijorul de cor şi de orchestră Mihail Ştefănescu s-a dedicat cu pasiune studiului artei sunetelor. A absolvit Liceul de Muzică din Craiova şi Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, acolo unde a avut ca dascăli profesori remarcabili.

S-a afirmat ca dirijor atât pe scena naţională, cât şi pe cea internaţională, mai ales prin reînfiinţarea, în 1981, a coralei „Euphonia”, alături de care a câştigat numeroase distincţii la festivalurile şi concursurile naţionale şi internaţionale.

Citiți și: Pitești. Vești bune de 1 Mai și Paște. Va fi deosebit!

Abordează cu dezinvoltură un vast repertoriu simfonic, de la clasici la contemporani: concertele lui Beethoven, Haydn, Mozart, Ceaikovski, Schubert, Gershwin, Bartok, Bernstein, George Enescu și Ion Dumitrescu și concertele instrumentale de Vivaldi, Bach, Haendel, Haydn, Mozart, Beethoven, Rachmaninov, Grieg, Liszt, Chopin, Schumann, Saint – Saens sau Sostakovich.

A făcut turnee în țări ca Franţa, Italia, Spania, Austria, Belgia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria și Coreea de Sud. Ca o recunoaştere a activităţii sale artistice, este invitat în jurii ale unor concursuri internaţionale de interpretare. În 1995 a susținut înfiinţarea Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, al cărei director este şi la momentul actual.

La concertul de pe 3 martie prețul unui bilet de intrare este de 20 de lei. Abonamentele rămân valabile.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90