EcoMoto 930×122

filarmonica

„ROMEO ȘI JULIETA”, LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti vă invită joi, 13 noiembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor la un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Şostakovici şi Prokofiev. În program: Concert nr. 2 pentru pian şi orchestră (Dmitri Şostakovici) şi selecţiuni din Suita Romeo şi Julieta (Serghei Prokofiev). Dirijor va fi Cristian Lupeş, iar solistă, la pian, Angelica Postu.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Născut într-o familie cu preocupări artistice, Cristian Lupeş absolvă în Cluj Universitatea „Babeş-Bolyai” şi în Bucureşti Facultatea de Fizică. Tot în Capitală urmează la UNMB cursurile Facultăţii de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie muzicală şi pe cele de dirijat orchestră, la clasa profesorului Cristian Brâncuşi. În timpul studiilor s-a perfecţionat colaborând privat cu dirijorii Horia Andreescu, Cristian Mandeal, Alexander Myrat şi Seiji Ozawa. În 2001 devine colaborator al Artexim pentru Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, fiind numit asistentul lui Seiji Ozawa şi al lui Zubin Mehta. Din anul 2007 colaborează cu directorul executiv al Festivalului „Enescu”, Mihai Constantinescu, dovedind reale calităţi manageriale, inventivitate şi rigoare. A dirijat toate orchestrele simfonice din România. A mai fost prezent în Piteşti în fiecare stagiune.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi a studiilor de master ale Conservatorului Regal Flamand din Bruxelles (Belgia) și bursieră a Universităţii de Arte din Berlin (Germania), pianista Angelica Postu a urmat şi cursurile Facultăţii de Psihologie ale Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Deşi tânără, a predat pian la Liceul Francez din Bruxelles şi la Şcoala de Muzică din acelaşi oraş. A susţinut recitaluri şi concerte în Belgia, Polonia și Germania. În ţară a cântat în orașe ca Târgovişte, Cluj-Napoca, Piatra-Neamţ, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu sau Braşov. Talentul său interpretativ a fost recompensat prin numeroase premii obţinute la concursurile din ţară şi din străinătate.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90