New Profesional Consult 930 x 122

bianca manoleanu

SEARĂ DE TOP PENTRU MELOMANI – CONCERT LA FILARMONICĂ

Filarmonica Piteşti vă invită mâine, 25 februarie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un concert vocal-simfonic cu pagini muzicale semnate de Mascagni, Strauss, Wagner şi Liszt.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Solista serii, soprana Bianca Luigia Manoleanu, va reveni la Filarmonica Piteşti, alături de dirijorul Tiberiu Oprea şi de orchestra simfonică a instituţiei. În program: Pietro Mascagni – Intermezzo din Cavaleria rusticană, Richard Strauss – Ultimele patru lieduri pentru soprană şi orchestră, Richard Wagner – Uvertura la Rienzi şi Franz Liszt – Poem simfonic nr. 3 Les Preludes.

Născută în Bucureşti, Bianca Luigia Manoleanu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din Capitală, studiind canto cu profesoara Emilia Petrescu. Şi-a aprofundat studiile în Viena, acolo unde a urmat un curs de măiestrie vocală. A colaborat cu filarmonicile din ţară şi cu prestigioase formaţii din Ungaria, Germania, Franţa, Italia și Japonia, susţinând numeroase concerte vocal-simfonice. Are înregistrări la radio şi pe CD-uri.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

A participat cu recitaluri de muzică românească la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti şi la festivaluri din Germania (Heidelberg), Belgia (Bruxelles) şi Franţa (Strassbourg). Ca solistă a ansamblului Romanian Baroque Orchestra, a susţinut concerte pe mari scene europene, în Paris, Londra, Bruxelles, Luxemburg și Amsterdam.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90