NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

SOPRANĂ A OPEREI NAȚIONALE BUCUREȘTI, LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 ianuarie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert vocal-simfonic cu pagini muzicale semnate de Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi şi Mascagni. În program: Gaetano Donizetti – Uvertura la „Don Pasquale”, Regnava nel silenzio din „Lucia di Lammermoor” şi Era desso il figlio mio din „Lucrezia Borgia”, Vincenzo Bellini – Qui la voce dinI Puritani” şi Ah! Non credea mirarti… Ah non giunge dinLa Sonnambula”, Gioachino Rossini – Uvertura la „Italianca în Alger”, Giuseppe Verdi – Uvertura la „Forţa destinului” şi Pietro Mascagni – Intermezzo din „Cavalleria rusticană”.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Gabriel Bebeşelea, va evolua, ca solistă, soprana Rodica Vica.

Apreciată în ţară şi peste hotare, Rodica Vica a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, aprofundându-şi studiile de master la aceeaşi universitate. Solistă a Operei Naţionale Bucureşti, acolo unde a debutat la 24 de ani, a susţinut recitaluri în străinătate, în Germania (în Stuttgart, Hamburg și Berlin) și Japonia (în Tokio). În ţară cântă alături de dirijori de renume, ca Tiberiu Soare, Gabriel Bebeşelea, Cristian Oroşanu, Cristian Brâncuşi și Florin Totan. A concertat la Opera Naţională, Opera din Timişoara, Orchestra Naţională Radio și filarmonicile din Târgovişte și Ploieşti. A câştigat premii la concursuri din ţară (în Cluj-Napoca şi Bucureşti) şi din străinătate, fiind bursieră la Graz (Austria). A mai fost prezentă pe scena Filarmonicii Piteşti în noiembrie 2013 şi februarie 2014.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3