Donaris 930 x 122

Pitesti

VA DEVENI O SOPRANĂ DE MARE SUCCES! ÎNVAȚĂ LA „BRĂTIANU”!

“Vreau să intru la Conservator, la canto clasic.”, aceasta este dorinţa Teodorei Constantinescu, elevă în ultimul an la Colegiul Naţional “I.C Brătianu” din Pitești. Are 19 ani și nu ne e greu, din contră, să anticipăm că va ajunge o soprană de succes.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

„Mama mea a vrut să urmez cursuri de canto clasic la Şcoala Populară de Arte. Eram, însă, destul de mică, se întâmpla prin clasa a II-a, iar din pricina vârstei nu m-am putut înscrie la canto clasic. Prin urmare, am ales muzica uşoară. Oricum nu mă vedeam în postura de solistă de operă! Mai târziu, în anul în care s-a înfiinţat Filarmonica Piteşti, am avut ocazia să merg la un concert vocal-simfonic la care solistă a fost o soprană care mi-a plăcut şi care îmi place și acum, Mediana Vlad. Înainte aveam diverse prejudecăţi despre solistele de operă. Credeam că sunt doar nişte femei plinuţe, care ştiu numai să urle pe scenă şi de la care nu înţelegeam un cuvânt atunci când cântau. Am remarcat că Mediana Vlad nu se înscrie în tiparele din concepţiile mele și mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fac şi eu asta.”, mărturisește Teodora Constantinescu pentru ePitești.

Cu talentul moștenit de la mama ei, care a cântat vocal, dar și la vioară şi chitară, Teodora îşi doreşte să ajungă în timp ca Anna Netrebko, soprana din Rusia de renume mondial. „O apreciez foarte mult pe Angela Gheorghiu, are o tehnică ireproşabilă, însă soprana mea preferată este Anna Netrebko. Peste câţiva ani sper să pot cânta la Opera Naţională din Bucureşti şi să am colaborări cu alte teatre lirice şi filarmonici din ţară şi din străinătate.”, spune Teodora, care încă din clasa a IX-a face parte din corul Colegiului Naţional “I.C Brătianu”. Pe 15 mai o veți putea asculta pe scena Filarmonicii Piteşti. Nu este, însă, pentru prima dată. Și anul trecut, la închiderea stagiunii, a încântat publicul. Este talentată nu doar la muzică. Teodora se ocupă de origami şi de bijuterii de tip handmade. Dacă în anii trecuţi a participat la Simfonia Lalelelor cu bijuteriile făcute de ea, anul acesta s-a aflat în carul alegoric care a deschis parada florilor, cântând la harpă.

Citiți și: Pitești. N-ai să crezi așa ceva! Pentru ce s-au dat amenzi în localuri

Pe Teodora Constantinescu o puteți asculta aici: https://www.youtube.com/watch?v=jqCaXC9Jfho. (Foto: Facebook Teodora Costantinescu)

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90