930×122 POSADA 5

brahms

VIOLONCELISTUL RADU SINACI, ÎN PREMIERĂ LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Piteşti va organiza joi, 24 aprilie, cu începere de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert simfonic cu pagini de Saint-Saëns (Concert pentru violoncel şi orchestră) şi J. Brahms (Dansuri ungare).

Citiți și: Surpriza de aproape 1 milion de € din Parcul Ștrand

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii și de dirijorul Tiberiu Oprea, va evolua, în premieră în Piteşti, violoncelistul Radu Sinaci. Acesta a urmat cursurile Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Marin Cazacu. Peste ani a absolvit studiile de master şi doctorat la aceeaşi universitate de prestigiu. Şi-a perfecţionat studiile muzicale urmând cu profesori din ţară şi din străinătate cursuri de măiestrie.

Este şef partidă violoncel la Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii şi Orchestra Naţională de Tineret. În aceeaşi calitate, de şef partidă, îl regăsim şi la Orchestra Camerata Regală. Membru al ansamblului de violoncele „Violoncelissimo”, a contribuit la înfiinţarea cvartetelor de muzică de cameră A.K.D. Mic şi Peregrinni. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte cu filarmonici din ţară şi din străinătate, fiind laureat al concursurilor de gen.

Citiți și: După 13 ani, concert de excepție la Pitești!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA