930X122 MAIA

asteroid

UN ASTEROID URIAŞ SE APROPIE DE PĂMÂNT

Un asteroid de dimensiuni uriaşe, pe care cercetătorii l-au depistat recent, va trece astăzi pe lângă planeta Pământ.

Citiți și: Alertă de furtună geomagnetică! Se întâmplă azi!

Specialiştii spun că trecerea se va produce la o distanță sigură pentru noi. Asteroidul a fost denumit „Beast” („Bestia”), conform space.com. Numele său de catalog este 2014 HQ124 și are mărime apropiată de a unui stadion de fotbal. Va trece, însă, la peste 1.000.000 de kilometri distanță de Terra, distanță de trei ori mai mare decât cea dintre Pământ și Lună (distanța medie dintre Pământ și Lună este de 384.400 de kilometri). Asteroidul “Beast” are un diametru de aproximativ 352 de metri, conform astronomilor din cadrul Programului Asteroid Watch al NASA, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. El va trece pe lângă Pământ deplasându-se cu o viteză de 14 km/s, viteză de 17 ori mai mare decât cea a glonțului pornit dintr-o pușcă modernă!

Acest asteroid a fost descoperit pe 23 aprilie de telescopul spațial Wide-Field Infrared Survey Explorer, aparținând NASA. (Foto: guardianlv.com)

Citiți și: O bucată de asteroid se îndreaptă spre Pământ

555×222  MAIA

Comentarii

Un comentariu

  • Bogdan spune:

    Mai mare DECÂT a glontului, domnule jurnalist. Nu v-a invatat asta la scoala?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3