New Profesional Consult 930 x 122

animal

ŞTIŢI CARE ESTE CEL MAI RAPID ANIMAL? DACĂ NU, AFLAŢI ACUM!

Cea mai rapidă vietate de pe Terra este o pasăre de pradă, au stabilit cercetătorii.

Citiți și: Pitești. Pompieri și ambulanțe în Nord. Incredibil pentru ce s-a dat alarma!

Este vorba de şoimul călător (Falco peregrinus), a treia specie de şoim ca mărime din lume după şoimul polar (Falco rusticolus) şi şoimul dunărean (Falco cherrug). Şoimul călător este o pasăre de dimensiuni medii, cu o lungime corporală cuprinsă între 34-58 centimetri, o anvergură de 74-120 centimetri şi o greutate cuprinsă între 330-1.400 grame.

Şoimul călător este o specie rar clocitoare şi în România unde trăieşte îndeosebi în zonele stâncoase din Munţii Apuseni şi Carpaţii Meridionali. Şoimul călător îşi doboară prăzile lovindu-le cu ghearele posterioare în timp ce se aruncă asupra loc în picaje care ating cele mai mari viteze înregistrate la vreun animal.

Citiți și: ANIMAL CĂZUT ÎN FÂNTÂNĂ!

Conform unor experimente făcute de specialişti din cadrul National Geographic, cea mai mare viteză înregistrată la un şoim călător care cobora în picaj a fost de 389 kilometri pe oră, dar specialiştii susţin că această pasăre poate atinge viteze chiar mai mari.

În timpul atacului, păsările lovite de şoimi în cap sau coloana vertebrală la astfel de viteze, mor instantaneu fără ca măcar să-şi observe inamicul.

Sursa: Descopera.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90