930×122 CUMPANA 5

teatru

„Opt femei” caută ucigaşul

Sâmbătă, 20 Martie 2021, ora 15.00 și respectiv ora 19.00,  în sala mare, Teatrul ”Alexandru Davila” Pitești prezintă o nouă premieră pentru toți iubitorii de teatru, spectacolul ”Opt femei”, în regia lui Constantin Cotimanis, o comedie polițistă a scriitorului Robert Thomas.

Citiți și: Pitești. O importantă instituție publică angajează!

Spectacolul ”Opt femei”  este o comedie a autorului și regizorului francez, Robert Thomas care urmează firul clasic al romanelor  poliţiste. Un bărbat a murit în condiții necunoscute, iar cele opt femei prezente în casă încearcă să descopere singure cine a fost ucigașul, care, se pare că poate fi una dintre ele.

 

Citiți și: Directorul Teatrului ”Alexandru Davila” și-a dat demisia!

 

Oricare dintre femei ar fi putut comite crima, şi totuşi toate se declară nevinovate. Pe parcursul anchetei, fiecare femeie are o poveste de spus dar și multe secrete de ascuns. Toate mint cu îndârjire cu privire la programul lor din ziua respectivă, dar se pare că toate ar fi avut un motiv să comită crima. Unele legături se întăresc, în vreme ce altele se destramă.

Fără să fie un misogin declarat, Robert Thomas este un caricaturist al tuturor însușirilor atribuite, în mod tradițional, femeii: dragostea, generozitatea, puritatea, fidelitatea, capacitatea de sacrificiu și de iertare. Prinse în capcană, femeile acestei piese scot la iveală întreaga panoplie a defectelor sexului slab, fără milă și fără toleranță.

Cu o distribuție predominant feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepționale partituri actoricești, opt biografii complexe așteptând voci puternice care să le rostească angoasele și să le joace destinul. Actrițele Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești, Iulia Dumitru, Paula Chirilă, Lia Deaconu, Ramona Olteanu, Mirela Popescu, Ioana Podăreanu, Diana Bagdasar dar și Constantin Cotimanis în rolul feminin Mamy sunt aceste opt voci în spectacolul regizat chiar de Constantin Cotimanis.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3