930 x122 grota rece

borta

SUCCES ÎN ALBANIA PENTRU LUMINIŢA BORTA ŞI TEATRUL „DAVILA”

Actriţa şi regizoarea Luminiţa Borta de la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti a anunţat astăzi, în conferinţa de presă a Consiliului Judeţean Argeș, că în urma participării la un festival din Albania teatrul din Piteşti a primit „Premiul criticii”.

Citiți și: Un spectacol de excepție: „Străini în noapte” cu Florin Piersic și Medeea Marinescu

Piesa care a încântat juriul şi publicul din Albania a fost „Jurnalul unui nebun”, de Gogol, în regia Luminiţei Borta. Abordarea acesteia a fost inedită, cu două personaje în loc de unul, aşa cum este redată interpretarea clasică, dar şi cu elemente de beat-box pentru ambianţă. „Este una dintre cele mai provocatoare producţii din festival.”, se arată într-un mesaj transmis Teatrului „Alexandru Davila” de către juriul festivalului din Albania.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Polexe, care se ocupă de cultură, a spus că, date fiind rezultate bune obţinute de-a lungul timpului de teatrul piteştean, nu este exclusă înfiinţarea unei secţii de actorie (sau măcar a unui curs) la Universitatea de Stat din Piteşti.

Citiți și: Pitești. O importantă instituție publică angajează!

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90