EcoMoto 930×122

cazare

1.700.000 DE TURIȘTI STRĂINI ÎN ROMÂNIA

Institutul Național de Statistică a dat astăzi publicității date referitoare la numărul de turiști care au vizitat anul trecut România și la sumele pe care le-au cheltuit aici.

Citiți și: Descoperă cele mai tari sfaturi pentru vestita curățenie de primăvară!

Potrivit sursei citate, în 2013 în țara noastră s-au cazat 1.714.000 de turiști străini. Toți aceștia au cheltuit în România 4.791.400.000 de lei (1.080.000.000 de euro). Statisticienii spun că principalul motiv al sejururilor petrecute de străini în țara noastră în cursul anului trecut au fost afacerile și participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (58% din numărul total, cu 66, 4% din cheltuieli). Cel de al doilea motiv (42%) l-au reprezentat călătoriile în scop particular (vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și a rudelor, tratamente medicale, turism religios sau doar tranzit). Procentul cheltuielilor făcute de aceștia din urmă s-a ridicat la 33, 6% din total. Cea mai mare parte din sume, în cazul ambelor motive, au fost plătite pentru cazare. Turiștii străini au mai cheltuit în România pentru restaurante și baruri, pentru cumpărarea de alimente și băuturi, pentru cadouri și suveniruri, pentru închirierea de autoturisme, dar și pentru intrarea în parcuri de distracții, târguri, cazinouri sau săli de jocuri mecanice.

Majoritatea au venit aici cu avionul (74, 4%). Autoturismele proprietate personală au fost folosite de 12, 5%, autocarele de 9, 2%, iar alte mijloace de transport (tren, ambarcațiuni, autoturisme închiriate ori motociclete) de 3, 9%. (Foto: Lacul Vidraru, județul Argeș)

Citiți și: Fotbalul românesc renaște! Echipa Națională se califică la Euro 2024!

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3