NOR CURIER 930X122

Arges

ARGEȘUL, BĂTUT MĂR. CINE NE SURCLASEAZĂ

Argeșul, bătut măr. În ciuda promisiunilor și a declarațiilor sforăitoare ale politicienilor locali, statistica, rece și imbatabilă, redă perfect o realitate pe care o știm, imposibil de surmontat pentru multă vreme de acum înainte: județul Argeș este surclasat din punct de vedere turistic de Prahova și depășit și de Dâmbovița.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Potrivit unui document al Direcției de Statistică referitor la turismul în regiunea Sud Muntenia, în Argeș în primele 8 luni ale acestui an numărul de sosiri de turiști (români și străini) a fost cu puțin peste 35.000. Asta în condițiile în care, tot în perioada ianuarie-iulie 2016, în Prahova s-au înregistrat mai bine de 273.000 de turiști. Adică de aproape 8 ori mai mulți. Și Dâmbovița a avut un număr sensibil mai mare de turiști decât Argeșul: peste 53.000.

Mai ales odată cu proiectul regionalizării administrative, rămas deocamdată la stadiul de intenție, Argeșul și Prahova au intrat în competiție. O competiție câștigată până la această oră de Prahova, care, prin Ploiești, și-a adjudecat o bună parte din comanda regională a celor mai importante instituții și companii de interes public. Singurul capitol important la care Argeșul bate Prahova sunt exporturile, grație uzinei Automobile Dacia din Mioveni.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Revenind la turism, oficialitățile județului Argeș sunt incapabile în a recupera măcar puțin din distanța uriașă față de Prahova. Desigur, nimeni nu se așteaptă la minuni, nimeni nu crede că Argeșul va putea fi egalul Prahovei la acest capitol. Totuși, cu bani, imaginație, voință și inteligență, județul ar putea sta mult mai bine din punct de vedere turistic. De ani de zile, autoritățile județene vehiculează vorbe despre revigorarea turismului argeșean. De singura investiție care părea de calibru și serioasă și în privința căreia începuseră lucrările (stațiunea de schi de la Molivișu) s-a ales praful. Detalii, AICI.

În lipsa unei strategii oficiale pe Turism, urmată cât mai grabnic de punerea în practică a unor proiecte de interes pentru turiști, inițiativele private, altfel lăudabile, nu pot ele singure, fiecare în parte, să urce Argeșul în topul zonelor turistice căutate. (Foto: lacul Vidraru)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90