New Profesional Consult 930 x 122

statistica

DE UNDE PROVIN TURIȘTII STRĂINI CARE VIZITEAZĂ ARGEȘUL

De unde provin turiștii străini care vizitează Argeșul.

Citiți și: Sunt peste tot în Argeș! A crescut numărul

În primele 5 luni din acest an, în structurile de cazare turistică din județul Argeș au fost înregistrate 76,2 mii de sosiri ale turiștilor, informează Direcția de Statistică.

Dintre acestea, 77,9% (59,4 mii de sosiri) au fost ale turiștilor români și 22,1% (16,8 mii de sosiri) ale turiștilor străini.

Citiți și: Argeș. Mai multe nunți, dar și divorțuri

Comparativ cu primele 5 luni ale anului 2017, numărul turiștilor sosiți în structurile de cazare turistică din Argeș a crescut pe ansamblu cu 9,8% (+6,8 mii de persoane). Evoluția pozitivă a fost determinată de creșterea numărului de sosiri ale turiștilor români cu 8,9% (+4,9 mii de persoane) și a numărul de sosiri ale turiştilor străini cu 13% (+1,9 mii de persoane).

Pe zone turistice, preferințele turiștilor s-au îndreptat către unitățile de cazare din orașul reședință de județ – Pitești (44,3% din totalul turiștilor cazați) şi către unităţile din zona montană (39,1%).

Din punct de vedere al categoriei de clasificare, cele mai multe sosiri s-au înregistrat în unitățile de 3 stele (45,1% din total) şi în unităţile clasificate cu 4 stele (36,4%).

Turiştii străini înregistraţi în structurile de cazare turistică au provenit în cea mai mare parte (peste 90%) din ţări din Europa. Din totalul turiştilor străini, pe primele locuri, după ponderea în numărul total al sosirilor realizate de aceştia, s-au situat turiştii din Franţa (cu o pondere de 22,3%), urmaţi de cei din Italia (13%), de turiștii din Spania (10,5%) și de cei din Germania (9,1%).

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3