HerasMed (930 x 122 px)

donaris tours

PELERINAJ ÎN ȚARA SFÂNTĂ CU DONARIS TOURS

Pelerinaj în Țara Sfântă cu Donaris Tours. Pelerinajul, înțeles ca și călătorie privată sau colectivă către un loc sacru, este o formă de cult și devoțională foarte răspândită în religiile antice, practicată și astăzi cu intensitate. Chiar dacă de la o religie la alta există diferențe importante în ceea ce privește timpul, modalitatea și semnificația pelerinajului, ideea de bază este comună și scoate în evidență necesitatea de a vizita zone considerate ca fiind “locuite” de divinitate, sub diverse forme, obiecte sacre ale unor fondatori de religii, relicve ale sfinților și martirilor sau chiar locuri legate de evenimente particulare, precizează echipa de la agenția de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985). Mai multe detalii despre pelerinajele promovate de agenția de turism Donaris Tours, AICI.

Citiți și: Profită și rezervă acum! Ofertă LAST MINUTE de nerefuzat la Donaris Tours!

Pelerinajul se practică în toate religiile din lume, unele drumuri și locuri de pelelerinaj devenind renumite. Astfel, pentru creștini sunt Ierusalim, Roma, Santiago de Compostela (cu Drumul lui Iacob) și Lourdes. Țelul pelerinilor evangheliști luterani este Loccum-Volkenroda, iar pentru lumea musulmană, Mekka.

În ceea ce privește pelerinajul înainte de venirea Mântuitorului, știm că vechii egipteni îl practicau în masă. De exemplu, ei se deplasau în pelerinaj spre localitatea Bubasti, după spusele lui Herodot. Indienii, din timpuri străvechi, dar și astăzi, au râul sacru Gange, iar japonezii, templul lui Amaterasu.

Citiți și: Rezervă acum! Vacanță în Egipt – Ultra Last Minute

În lumea clasică păgână pelerinajul avea nu doar un caracter devoțional. Obiectivul consta și în atingerea unor scopuri bine determinate, cum ar fi obținerea de răspunsuri de la oracole sau vindecări miraculoase. În Grecia centre de pelerinaj erau templele și mormintele eroilor, iar în epoca romană pelerinii se îndreptau către sanctuarele unor divinități ca Zeus și Diana, potrivit agenției de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985). Mai multe detalii despre pelerinajele promovate de agenția de turism Donaris Tours, AICI.

Înrădăcinată în Vechiul și Noul Testament, simpla vizită în Ierusalim și în alte locuri sfinte întreprinsă de evrei și creștini reprezintă fundamentul cultural și istoric al pelerinajului creștin, care, după cum este cunoscut, a avut ca primă arie de desfașurare partea orientală și în special Ierusalimul.

La sfârșitul secolului al IV-lea, pelerinajul în Ierusalim devenise o realitate bogată și elevată spiritual, care se alimenta din Sfânta Scriptură, din credință, din rugăciune, din practicile cultice și care, după părerea celor care îl practicau, le aducea creștinilor perfecțiunea în credință și în știință. Pe lângă persoanele care reprezentau “spuma” societății, erau și meseriași, comercianți și chiar și sclavi evadați care făceau pelerinaje în Locurile Sfinte.

O alta etapă importantă a pelerinajului în Țara Sfântă îl reprezintă Betleemul. Este locul în care totul vorbea cu o simplitate rustică despre Hristos și în care puteau fi vizitate peștera și ieslea în care L-au găsit păstorii și L-au adorat magii. În apropiere de Betleem mai sunt și alte locuri legate de viața Mântuitorului Hristos, care au devenit locuri de pelerinaj: Betania, Nazaretul, Cana, muntele Tabor, Naimul și Capernaumul. Mai multe detalii despre pelerinajele promovate de agenția de turism Donaris Tours, AICI.

Donaris Tours vă propune un program special

Propunerea Donaris Tours: Pelerinaj în Țara Sfântă de Sărbătoarea Nașterii Domnului. Perioada: 23-29 decembrie 2016, Tarif: 690 de euro/persoană/loc în cameră dublă. OFERTA COMPLETĂ, AICI.

În secolele următoare practica pelerinajului va continua neîntreruptă și fără mari schimbări. Motivele pelerinajului:

-Pelerinul vizitează aceste locuri pentru a-și hrăni nu numai ochii sufletului, ci și vederea, care se bucură prin credință de plăcerea spirituală, așa cum se spune în Istoria călugărilor sirieni. Vizitarea locurilor sfinte aprinde focul dragostei dumnezeiești.

-Există în călătoria pelerinului o căutare de o intensitate excepțională, căutarea unei existențe și a unei exigențe cu atât mai deplină cu cât ea este plină de umilință. OFERTA COMPLETĂ, AICI.

-Un pelerinaj este și un act de mulțumire sau de pocăință, o rugăciune de mulțumire sau de căință pentru ispășirea unui păcat. Drumul anevoios al călătoriei este un semn al legământului făcut lui Dumnezeu în cazul rezolvării favorabile a unei cereri. Când este vorba de pocăință, oamenii sunt de obicei îmbrăcați în veșminte cernite. În Occident această practică va apărea în secolul al VI-lea.

-Pelerinul venit într-un loc sfânt vrea să ia cu el, să ducă acasă ceva din sfințenia locului. El caută să materializeze într-un fel amintirea timpului petrecut în aceste locuri. Astăzi, oamenii cumpără diferite obiecte pentru a le oferi părinților, prietenilor, cunoscuților: iconițe, medalii, statuete, metanii, apă sfințită, etc.

Mai multe detalii despre pelerinajele promovate de agenția de turism Donaris Tours, AICI. (Sursă foto: Donaris Tours)

Eurial 555 x222
HerasMed (570 x 90 px)