Donaris 930 x 122

donaris tours

VACANȚĂ ÎN LISABONA ȘI ÎMPREJURIMI CU DONARIS TOURS

Dacă intenționați să ajungeți în Portugalia, în special în Lisabona, agenția de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985) vă oferă câteva sfaturi pentru petrecerea concediului.

Citiți și: Profită și rezervă acum! Ofertă LAST MINUTE de nerefuzat la Donaris Tours!

1.Lisabona este un oraș foarte frumos, pitoresc, mai ales pentru cei care doresc să îl exploreze mergând pe jos. Dincolo de toate atracțiile turistice, la câțiva kilometri de oraș se găsesc stațiunile de litoral Cascais și Estoril. Vremea este mereu bună, iar orașul și țara, în general, sunt destinații turistice sigure și liniștite. Puteți ajunge acolo cu Blue Air sau Wizz Air, companii low-cost, care au curse directe.

2.Odată ajunși pe aeroport în Lisabona, este bine să știți că un autobuz special, Aerobus, circulă la fiecare 20 de minute și are diverse stații în oraș, în zona centrală. Costă in jur de 3,5 euro de persoană. De asemenea, metroul pe linia roșie ajunge de la aeroport și până în zona Sao Sebastiao, care este relativ centrală, acolo unde puteți schimba pe linia albastră.

Citiți și: Rezervă acum! Vacanță în Egipt – Ultra Last Minute

3.Ce se poate vizita în Lisabona

Pombal-Baixa – Vizita începe de la parcul Edward al VII-lea și coboară spre Marchizul Pombal/Marques de Pombal. Este o piață deosebită și aglomerată, de unde continuați în jos pe Avenida da Liberdade, un bulevard pitoresc, asemănător cu Paseo de Gracia din Barcelona. Din Rossio începe zona Baixa, cartier fascinant, cu 4 – 5 străduțe paralele, unele pietonale, care trebuie bătute la pas. Urcați cu liftul Santa Justa pentru o priveliște excelentă asupra orașului! Apoi ajungeți la apă, în Praca do Comercio/Piața Comerțului, unde puteți admira râul Tajo.

Bairo Alto – Găsiți aici numeroase magazine de lux, restaurante și baruri. În multe restaurante se cântă fado. Străzi cu numeroase localuri sunt Rua do Diario de Noticias și încă două paralele cu ea.

Alfama – Aici se poate vizita castelul Sao Jorge. Urcarea este pitorească (urmați linia de tramvai care o ia în sus, pe deal), iar de pe zidurile castelului se poate vedea tot orașul.

Belem – Locul în care există mai multe obiective turistice foarte importante. Se poate ajunge din Piața Comerțului cu mai multe autobuze sau tramvaie (728, 28, etc.). Se poate vizita Mânăstirea Ieronimilor, o capodoperă arhitecturală. Este locul care nu trebuie ratat în Lisabona! Vizitați interiorul! În incinta bisericii este înmormântat Vasco da Gama, cel care a descoperit ruta către India pe la sud de Africa. Pe malul opus se poate vedea statuia lui Iisus, asemănătoare cu cea din Rio de Janeiro. Lângă mânăstire, chiar la stradă în fața parcului, se află Pasteis de Belem, o celebră patiserie de unde puteți cumpăra produsul lor tradițional: pastel de nata (un fel de tartă puțin crocantă, umplută cu un aluat ca de cremșnit), precizează agenția de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985)

4.Mâncarea în Lisabona

Cu preparate proprii sau preparate internaționale, restaurantele din Lisabona nu se zgârcesc atunci când vine vorba de mărimea porțiilor. Veți putea mânca pe săturate cu doar câțiva euro și veți împrumuta din plăcerea portughezilor de a mânca. Unul dintre preparatele care nu trebuie să fie ratate este caracatița. Portugalia este țara în care caracatița are un gust aparte și este foarte moale, spre deosebire de caracatița consumată în restaurantele din România sau din alte țări din apropiere. De asemenea, trebuie să încercați produsele de patiserie, produse care se găsesc în tot orașul. De băut, puteți încerca vinul – care este delicios indiferent de tip – sau berea. Cea mai populară este Sagres sau Super Bock.

5.Riviera portugheză – Estoril – Cascais

Dacă sunteți în căutarea unei altfel de aventuri, plimbările cu barca pe estuarul Tejo reprezintă alegerea perfectă. Considerat una dintre cele 10 rezervații naturale de păsări marine mai importante din Europa, estuarul găzduiește peste 100.000 de specii (care își petrec iarna aici), printre care și elegantul flamingo roz. Dincolo de rezervația naturală, în granițele aceluiași estuar puteți vizita morile de pe malul râului, care aduc la viață vechi tradiții de panificație. La Estoril şi Cascais există plaje şi faleze exact ca pe Coasta de Azur. Nu trebuie ratate!

6.Costa da Caparica

Stațiunea este ideală pentru sezonul de vară și punct de plecare în excursiile opționale din zonă. Excursiile optionale propuse de agenția de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985) sunt următoarele:

-Excursie Costa Estoril, Cascais, Sintra și Cabo da Roca (Servicii incluse: transport dus/întors, ghid însoțitor vorbitor de română. Durata: aproximativ 5 ore. Tarif: 45 de euro/adult și 39 de euro/copil)

-Excursie în Lisabona (Servicii incluse: transport dus/ întors, ghid însoțitor vorbitor de română. Durata: aproximativ 8 ore. Tarif: 39 de euro/adult și 35 de euro/copil)

-Excursie la Fatima și Obidos (Servicii incluse: transport dus / întors, ghid însoțitor vorbitor de română. Durata: aproximativ 7 ore. Tarif: 65 de euro/adult și 59 de euro/copil)

-Excursie la Evora și degustare de vinuri în crama tradițională (Servicii incluse: transport dus/întors, ghid însoțitor vorbitor de română, degustare de vinuri. Durata: aproximativ 7 ore. Tarif: 65 de euro/adult și 59 de euro/copil).

Pentru rezervări și informatii suplimentare, va invităm pe http://www.donaris.ro/oferte-speciale/programe-smart-voyage-2016/item/1230-smart-voyage-2016-lisabona

Pentru plecările din luna iulie 2016 la Hotel Ever Costa Da Caparica 4*/Costa da Caparica, agenția de turism Donaris Tours din Pitești (Piața „Vasile Milea”, nr. 3, în clădirea Maya Center, la parter – număr de telefon: 0725.499.985) are o ofertă specială: 499 de euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți (include bilet de avion București – Lisabona – București, compania Blue Air, transfer aeroport – hotel – aeroport; demipensiune cu 1 pahar cu vin și 1 pahar cu apă la masă; tur panoramic al orașului Lisabona; asistență locală în limba română; taxă de bagaj – 1 bagaj de cală și 1 bagaj de mână).

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3