EcoMoto 930×122

momeli

CAMPANIE ANTI RABIE ÎN ARGEȘ – LOCALITĂȚILE VIZATE

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş anunţă că până în 2017 vor fi distribuite 16.800 de momeli cu vaccin antirabic în zonele din județ cu populație de vulpi şi în care, mai ales, au fost înregistrate focare de rabie în ultimii ani.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Pentru 2015 numărul de momeli pentru vaccinare este de 2.100. Ele vor fi distribuite în jurul localităţilor în care au fost confirmate cazuri de rabie (Mălureni, Miceşti, Topoloveni și Ungheni în anul 2014) şi zonele împădurite, pe o rază de 500 de metri, din jurul localităţilor, pe fondurile de vânătoare Muşeteşti, Şerboieni, Malu, Deaguri, Curtea de Argeş, Arefu, Căteasca, Retevoieşti, Corbi, Mâzgana, Stoeneşti, Broşteni, Suseni, Trivale, Râncăciov şi Dârmăneşti.

Momelile vor fi distribuite şi în zonele din jurul celorlalte localităţi, al lacurilor şi al drumurilor publice (autostrăzi și şosele naţionale) şi vor fi amplasate la fiecare gură de intrare în vizuină, astfel încât să fie administrate aproximativ 10 momeli pentru o vizuină de vulpe.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

Timp de două săptămâni după distribuirea momelilor în fiecare zonă în parte va fi restricționată circulaţia liberă a câinilor şi pisicilor, întrucât aceste animale reprezintă „competitori” pentru momeala destinată vulpilor. De asemenea, tot timp de două săptămâni vânătoarea va fi interzisă.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3