NOR CURIER 930X122

Bulevard Pardon

Câmpulungenii, revoltați după ce s-a început defrișarea teilor seculari de pe Bulevardul Pardon

Bulevardul Pardon – cândva, un bulevard renumit în zona Argeșului și Muscelului, acum…doar un șantier public, un loc al orgoliilor politice.

Citiți și: Surpriză neașteptată: Primar din Argeș candidat la Cotroceni

În Câmpulung Muscel, acest bulevard continuă să fie subiect de dispută între edil și unii locuitori ai orașului.

Mulți câmpulungeni nu sunt de acord cu modul în care Primăria condusă de Elena Laconi, alege să „îngrijească” spațiile verzi.

Citiți și: Lasconi, out!

Astăzi, mai multe persoane au răbufnit pe rețelele sociale, după ce au apărut primele poze cu bulevardul „chelit” de frumoșii tei seculari.

Primăria a început tăierea teilor seculari

Bătrânul bulevard al Câmpulungului s-a amenajat pe fosta albie a unui iaz care a fost deviat în Râul Târgului în jurul anilor 1880.

S-a numit multă vreme Bulevardul „Pardon” pentru că era aşa mare aglomeraţie, că desele ciocniri între trecători duceau inevitabil la scuzele exprimate la tot pasul prin expresia „Pardon”.

Ani la rând, Bulevardul Pardon a deservit muscelenilor ca zonă de relaxare, de plimbare și mai ales un bun loc pentru atragerea turiștilor.

Renumiții tei seculari de pe bulevard apar în numeroase scrieri, în povești, în pelicule românești și mai ales în fotografii care au făcut înconjurul țării. În prezent însă, arborii vor rămâne istorie, asta datorită intereselor mult prea mari ale primarului Lasconi.

Teii de pe Vechiul Bulevard Pardon

Teii de pe Vechiul Bulevard Pardon

Iată și anumite păreri ale câmpulungenilor:

Deși unii oameni au insistat, luni la rând, ca cei responsabili să nu taie teii seculari, iată că astăzi s-a trecut din nou la fapte.

Nu mai seamănă cu nimic acest bulevard. Nu se numește renovare, se numește degradare, a orașului, a patrimoniului. Oricum tot orașul este degradat. Mă uit cu nostalgie la fotografii de epocă”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90