NOR CURIER 930X122

an școlar 2023-2024

Când încep înscrierile în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024

Înscrierile în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024 vor începe pe 3 mai 2023.

Citiți și: Dan Stroe, anunț de importanță majoră la începerea noului an școlar

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației pe pagina de Facebook a instituției. Acolo au fost publicate câteva fragmente din ordinul de ministru al educației privind aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.

Astfel, conform calendarului, pe 3 mai  – 18 mai 2023 se va realiza completarea, depunere și validarea cererilor-tip de înscriere.

Prima etapă de înscriere

În perioada 19-22 mai  va urma procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

23 mai – 29 mai 2023: procesarea cererile-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; Admiterea (în limita locurilor disponibile) sau respingerea cererilor.

30 mai 2023: repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea la școala de circumscripție.

31 mai 2023: afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a listei candidaților înscriși; afișarea numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere

5 iunie 2023: comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile;

6 iunie – 12 iunie 2023: depunerea/transmiterea și validarea cererii-tip de înscriere, de către părinții ai căror copii nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ/ care nu au participat la prima etapă;

13 iunie – 14 iunie 2023: procesarea cererilor-tip de înscriere

15 iunie 2023: afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Precizări

– cererile -tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ unde există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere

– părinții/ reprezentanții legali completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile.

– cererea se depune/se transmite și se validează la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90