pizzeria sapori  930 122

cfr

Capcane mortale pentru oameni în Pitești: Situație alarmantă

Capcane mortale pentru oameni în Pitești: Situație alarmantă

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Podurile feroviare de pe bulevardul Petrochimiștilor din municipiul Pitești au fost identificate ca fiind într-o stare de degradare avansată.

Acestea reprezentând un pericol public îngrijorător, conform clubferoviar.ro

Citiți și: Argeș. Săptămâna marilor transformări pe drumuri

Problemă a fost semnalată de către oameni și confirmată de Raportul de expertiză elaborat de societatea Pod-Proiect SRL din Iași.

Conform raportului, pilonii prezintă fisuri verticale și crăpături accentuate.

Betonul se dislocă, ceea ce ar putea duce la căderea materialelor în gabaritul străzii, punând astfel în pericol siguranța rutieră.

De asemenea, culeile și aripile podurilor prezintă degradări și fisuri pronunțate, iar tablierele metalice au fost afectate de mai multe ori de vehicule rutiere, fără ca până în prezent să fie efectuate lucrări de reparații adecvate.

(n.r.  Ce sunt culeile, conform dex – Infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia și a susține calea de acces pe pod)

În urma constatărilor, Sucursala Regională de Căi Ferate Craiova a demarat procedurile pentru repararea acestor poduri critice.

Astfel, a fost lansată licitația pentru proiectarea și execuția reparațiilor, care vizează două poduri: unul pe linia CF 101 Pitești-Craiova și celălalt pe linia CF 102 Ramificația Golești-Bradu de Sus.

Capcane mortale pentru oameni în Pitești: Situația alarmantă

Valoarea totală estimată a contractului pentru aceste reparații esențiale se ridică la 5.533.624,18 lei (aproximativ 1,11 milioane de euro).

Ofertele pentru licitație trebuie depuse până la data de 20 iunie 2024, iar termenul de valabilitate a acestora este până la 20 octombrie 2024.

În plus, SRCF Craiova a pregătit și o altă lucrare de reparații la infrastructură, referitoare la consolidarea terasamentului pe tronsonul de linie de la km 226+500 la km 227+000, pe linia CF 101 Pitești – Craiova.

Valoarea totală estimată a acestui contract este de 5.157.990,97 lei (puțin peste un milion de euro).

Capcane mortale pentru oameni în Pitești: Situația alarmantă

Sursă: clubferoviar.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • dorel spune:

    minune, un articol despre situatia de fapt din judet…..
    sa aveti grije cand traversati calea ferata, ori cad barierele pe voi, ori nu se vede trenul de balarii. poate le dati voi amenda celor de la calea ferata, politaii sunt ocupati cu alceva….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90