EcoMoto 930×122

politia arges

Captură dramatică în Argeș

Captură dramatică în Argeș: Traficant de persoane, prins în plasa Poliției

Citiți și: Atenție: Canicula face ravagii! Pericol major pe autostrăzi, drum expres și rute importante

Poliția Argeș informează: Cercetat pentru trafic de persoane și trafic de minori

Pitești, 27 iunie 2024

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au desfășurat o operațiune majoră pe 27 iunie.

Citiți și: Alertă în Argeș de ultim moment: Poliția transmite, acum, OFICIAL

Aceștia au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară în județul Argeș și în București.

Această acțiune face parte dintr-o anchetă privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Ambele în formă continuată.

Detalii ale anchetei

Din cercetările efectuate, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2023 – mai 2024, în baza aceleiași rezoluții infracționale, o persoană ar fi recrutat, prin inducerea în eroare, șapte victime.

O victimă este minoră.

Acestea ar fi fost adăpostite la ferma sa din județul Argeș și, prin constrângere fizică și psihică, ar fi fost forțate să muncească în mod forțat, fiind aduse în stare de aservire.

Proceduri și sprijin

Audierile se desfășoară la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești.

Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

De asemenea, persoanelor vătămate li se asigură sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Acțiunea a beneficiat și de sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Argeș și Vaslui, precum și al Grupării de Jandarmi Mobile București.

Drepturile persoanelor cercetate

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Această operațiune subliniază angajamentul ferm al autorităților române de a combate traficul de persoane și de minori, protejând drepturile celor vulnerabili și aducând în fața justiției pe cei responsabili de asemenea fapte grave.

Captură dramatică în Argeș

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • jilavul spune:

    In Romania prezumtia de nevinovatie este un mit! Daca te-a intrebat politistul cat e ceasul, esti vinovat de ceva si vei avea dosar. De aceasta prezumtie beneficiaza rromii, aia cu multi bani, politicienii si cei din aparatul represiv al guvernului. De rromi le este frica sa se atinga, aia cu bani platesc pe cine trebuie, politicienii fac legea deci…, cei din aparat – corb la corb nu-si scoate ochii. Deci prostimea nu beneficiaza de PDN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90