930×122 CAPRA 5

cantine

CARNE EXPIRATĂ LA O ŞCOALĂ DIN PITEŞTI!

O comisie mixtă de control (formată din persoane de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Inspectoratul Școlar), comisie constituită ca urmare a unui ordin al prefectului de Argeș, Cristian Soare, a descoperit nereguli grave la mai multe cantine şcolare şi firme de catering care aprovizionează unităţi de tip after-school.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

În cantina Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Argeș care se află la Şcoala Gimnazială nr. 2 („Ion Minulescu”) din Piteşti au fost găsite 15 kilograme de carne expirată, întreaga cantitate fiind retrasă în vederea distrugerii.

La alte unităţi au fost descoperite deficienţe cum ar fi lipsa triajului personalului, lipsa unui calcul al necesarului zilnic de calorii pentru elevi, lipsa dovezilor privind dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea spaţiilor, spaţii improprii de servire a mesei, alergeni nespecificaţi și lipsa analizelor medicale la personal.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Au fost verificate 40 de unităţi şi date amenzi în valoare totală de 65.000 de lei şi 33 de avertismente. La două unităţi – Şcoala nr. 16 din Pitești, acolo unde zeci de copii au acuzat o toxiinfecţie alimentară colectivă după ce au mâncat la cantina școlii alimente cu probleme, şi Unitatea de Îngrijire Copii SC ABC Elefantul Cici Club și After school SRL din Câmpulung Muscel, cu cantină proprie – activitatea cantinelor a fost suspendată.

Aceste controale vor continua. Este posibil ca Prefectura să sesizeze şi organele de cercetare penală pentru deficienţele constatate, deoarece a fost pusă în pericol sănătatea publică. (Foto: Arhivă)

UPDATE: Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Argeș reacționează la anunțul făcut astăzi de prefectul Cristian Soare: “În urma ultimelor apariţii din mass-media locală şi naţională legate de carnea descoperită expirată la cantina unităţii noastre din Strada Mică (în vecinătatea Şcolii Gimnaziale nr. 2 “Ion Minulescu”), pentru o informare corectă a cetăţenilor Direcţia pentru Sport şi Tineret Argeş ţine să precizeze următoarele aspecte:
– Pe data de 10 martie a.c. o comisie mixtă, formată din specialiști de la Direcţia de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Protecția Consumatorilor, Inspectoratul Școlar și Inspectoratul Teritorial de Muncă, au efectuat un control în cadrul cantinei de la Baza Turistică Piteşti a DJST Argeş.
– În cadrul controlului efectuat s-au constatat anumite disfuncţionalităţi, pe care instituţia noastră şi le-a asumat încă de la început, respectiv le-a remediat în aceeași zi. Este de reținut faptul că sănătatea consumatorilor nu a fost pusă nicio clipă în pericol, întrucât, aşa cum reiese din Actul Veterinar de Constatare Nr. 7695 din 10.03.2016, produsele respective oricum erau retrase din consum la iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Sport și Tineret Argeş pentru incinerare.
– În urma controlului au fost confiscate aproximativ 20 kg produse din carne, care au fost incinerate pe cheltuiala DJST Arges pe data de 11 martie. Echipa de control a aplicat amenzile: 1.200 de lei pentru Vişan Florean – șeful Serviciului Centre de Agrement, respectiv 1.500 de lei pentru Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş.
În urma acestor aspecte nefericite Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş îşi exprimă regretul pentru situaţia creată şi oferă asigurări că în prezent întreaga activitate a instituţiei se desfășoară în parametrii legali.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3