930X122 MAIA

bani

Cât mai câștigă argeșenii

Cât mai câștigă argeșenii

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna ianuarie 2023 a fost de 6.206 lei, în scădere cu 6 lei față de nivelul realizărilor salariale din luna decembrie 2022, conform celui mai recent raport al Direcției de Statistică a județului.

Scăderea menționată a fost cauzată de câștigurile mai mici înregistrate în sectorul servicii.

Citiți și: Românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie!

Câştigul salarial mediu net realizat în luna ianuarie 2023 a fost de 3862 lei, în creștere cu 5 lei comparativ cu luna decembrie 2022, urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectorul agricultură, silvicultură și pescuit și în sectorul industrie și construcții.

Creșterile câștigului salarial mediu net față de luna decembrie 2022 s-au datorat aplicării prevederilor legale, acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale sau pentru performanțe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri precum și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte).

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna ianuarie 2023 a fost mai mic comparativ cu realizarile salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-9,1%) cât și în valoare netă (-9,2%).

Foto: Descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90