930×122 CUMPANA 5

bani

Cât mai câștigă argeșenii

Cât mai câștigă argeșenii

Citiți și: Cresc salariile pentru aceste categorii de persoane!

Câştigul salarial mediu brut realizat în județul Argeș în luna ianuarie 2023 a fost de 6.206 lei, în scădere cu 6 lei față de nivelul realizărilor salariale din luna decembrie 2022, conform celui mai recent raport al Direcției de Statistică a județului.

Scăderea menționată a fost cauzată de câștigurile mai mici înregistrate în sectorul servicii.

Citiți și: Veste bună pentru acești proprietari de locuințe!

Câştigul salarial mediu net realizat în luna ianuarie 2023 a fost de 3862 lei, în creștere cu 5 lei comparativ cu luna decembrie 2022, urmare a câștigurilor mai mari înregistrate în sectorul agricultură, silvicultură și pescuit și în sectorul industrie și construcții.

Creșterile câștigului salarial mediu net față de luna decembrie 2022 s-au datorat aplicării prevederilor legale, acordării de prime ocazionale (prime trimestriale, anuale sau pentru performanțe deosebite), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri precum și realizărilor de producție ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte).

Câștigul salarial realizat în județul Argeș în luna ianuarie 2023 a fost mai mic comparativ cu realizarile salariale medii la nivel național atât în valoare brută (-9,1%) cât și în valoare netă (-9,2%).

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache