930 x122 grota rece

soferi

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Citiți și: Obligație vitală pentru șoferi!

Potrivit unui sondaj, doar 3 din 10 șoferi români respectă limita de viteză atunci când circulă în oraș, arată Promotor.ro.

Sondajul a evaluat atitudinile şi percepţiile conducătorilor auto în ceea ce priveşte o serie de comportamente care cresc riscul unui accident rutier, dar care, în pofida acestui lucru, sunt des întâlnite în trafic.

Citiți și: Amenzi în parcările de la supermarket!

Studiul relevă că 4 din 10 șoferi întâlnesc zilnic participanți la trafic care fac manevre agresive de schimbare a benzii de circulație.

Fac acest lucru în speranța că vor economisi timp, dar, în realitate, această economie este aproape insesizabilă. De asemenea, 1 şofer din 2 consideră că aceşti conducători auto încurcă foarte mult traficul.

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Conform rezultatelor sondajului, în oraș, 45% dintre șoferi circulă uşor mai repede, cu maximum 10 km/h peste limita de viteză, iar 19% merg repede, adică cu cel puțin 10 km/h peste limita de viteză.

În comparație, în afara localității, 41% dintre șoferi merg ușor mai repede cu maxim 10 km/h peste limită, în timp ce 34% merg repede cu cel puțin 10 km/h peste limită.

Atât în oraș, cât și în afara acestuia, șoferii tind să meargă mai repede decât ar trebui şi de a depăşi limita de viteză, fenomenul fiind mai pronunțat pe drumurile din afara localităților.

Astfel, dacă atunci când conduc în oraș, 32% dintre șoferii participanți la sondaj au declarat că respectă limita de viteză, când circulă în afara orașului, doar 23% mai fac acest lucru.

Totuși, 41% dintre respondenți au declarat că întâlnesc în fiecare zi șoferi care „merg prea încet” în traficul din oraș, iar 30%, de câteva ori pe săptămână.

Detalii, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • gabi spune:

    o tampenie,
    in general nu prea se merge prin oras, mai mult se sta! foarte mult!
    ca e cateodata cand se poate merge mai repede… n-are nici o valoare studiu respectiv!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90