pizzeria sapori  930 122

soferi

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Citiți și: Argeș. Trafic rutier afectat mai multe zile

Potrivit unui sondaj, doar 3 din 10 șoferi români respectă limita de viteză atunci când circulă în oraș, arată Promotor.ro.

Sondajul a evaluat atitudinile şi percepţiile conducătorilor auto în ceea ce priveşte o serie de comportamente care cresc riscul unui accident rutier, dar care, în pofida acestui lucru, sunt des întâlnite în trafic.

Citiți și: Codul Rutier: Obligații pentru șoferii depășiți neregulamentar!

Studiul relevă că 4 din 10 șoferi întâlnesc zilnic participanți la trafic care fac manevre agresive de schimbare a benzii de circulație.

Fac acest lucru în speranța că vor economisi timp, dar, în realitate, această economie este aproape insesizabilă. De asemenea, 1 şofer din 2 consideră că aceşti conducători auto încurcă foarte mult traficul.

Ce fac acești șoferi în oraș e ilegal!

Conform rezultatelor sondajului, în oraș, 45% dintre șoferi circulă uşor mai repede, cu maximum 10 km/h peste limita de viteză, iar 19% merg repede, adică cu cel puțin 10 km/h peste limita de viteză.

În comparație, în afara localității, 41% dintre șoferi merg ușor mai repede cu maxim 10 km/h peste limită, în timp ce 34% merg repede cu cel puțin 10 km/h peste limită.

Atât în oraș, cât și în afara acestuia, șoferii tind să meargă mai repede decât ar trebui şi de a depăşi limita de viteză, fenomenul fiind mai pronunțat pe drumurile din afara localităților.

Astfel, dacă atunci când conduc în oraș, 32% dintre șoferii participanți la sondaj au declarat că respectă limita de viteză, când circulă în afara orașului, doar 23% mai fac acest lucru.

Totuși, 41% dintre respondenți au declarat că întâlnesc în fiecare zi șoferi care „merg prea încet” în traficul din oraș, iar 30%, de câteva ori pe săptămână.

Detalii, AICI.

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90