NOR CURIER 930X122

cheie

Ce-i de făcut atunci când pierzi cheia de la mașină

Ce-i de făcut atunci când pierzi cheia de la mașină

Citiți și: Ce faci dacă găsești mașina lovită în parcare?

Pe măsură ce mașinile au devenit mai avansate din punct de vedere tehnologic, la fel au devenit și cheile lor, care pot fi mai scumpe și mai dificil de înlocuit.

În funcție de modelul și anul vehiculului pe care îl conduci, înlocuirea cheii pierdute poate implica mai mulți pași, conform soferidinromania.ro.

Citiți și: Câţi kilometri mai poţi conduce după ce s-a aprins becul roşu

Iată care sunt aceștia:

1. Verifică cu atenție împrejurimile

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facem este să verificăm cu atenție toate locurile din proximitate. Este posibil și ca, peste câteva săptămâni, să o găsim întâmplător.

2. Informează compania de asigurări

Principalul lucru pe care trebuie să îl facem atunci când am pierdut cheia de la mașină este să informăm compania de asigurari despre incident. Există șanse ca vehiculul să fie furat atunci când cheia este pierdută.

Dacă nu informăm compania de asigurări cu privire la pierderea cheii, cererea de despăgubire poate să fie respinsă în cazul în care vehiculul este furat ulterior.

3. Cheia de rezervă

Atunci când suntem departe de casă, este recomandat să împingem mașina spre un loc sigur până intrăm în posesia cheii de rezervă pentru a deschide mașina.

4. Nu folosi chei neautorizate

Folosirea cheilor neautorizate poate duce la încălcarea garanției oferite de producător. Aceste chei pot să deterioreze încuietoarea mașinii dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător.

5. Informează poliția

În multe cazuri, pentru a putea înlocui cheia prin intermediul companiei de asigurări, dacă avem această posibilitate, este necesar să declarăm pierderea cheilor.

Dacă am pierdut singura cheie de la mașină, următorul pas este să apelăm la un lăcătuș care să ne ajute să intrăm în mașină. Un lăcătuș poate fie să facă o cheie nouă, fie să deschidă ușa mașinii fără cheie.

Dacă am pierdut chei auto cu cip, putem apela la un tehnician auto care poate decodifica încuietorile și care poate face un set de chei noi pentru mașină. Acesta va programa apoi mașina pentru a conecta noile chei și va șterge cheia veche din sistemul mașinii.

Acest lucru înseamnă că oricine are cheile vechi și va putea avea în continuare acces la mașină, dar nu va putea să o pornească.

Alternativa constă în încuietori și contact noi.

Foto: www.deblocariautobv.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90