Donaris 930 x 122

ACTE

Ce mașini poți conduce cu categoria B de permis

Ce mașini poți conduce cu categoria B de permis

Citiți și: Este oficial! Atât se stă acum pentru proba de traseu, în fiecare oraș

Pentru a putea rula autovehicule pe drumurile publice din întreaga lume este obligatorie obținerea, prin examen, a permisului de conducere pentru respectiva categorie de vehicule.

Cadrul legislativ din țara noastră este același, lipsa permisului de conducere în cazul unui control de rutină făcând din conducătorii auto depistați persoane pasibile de întocmirea de dosare penale, sancțiunile organelor de Poliție Rutieră fiind deosebit de dure.

Citiți și: Permisul de conducere se va obține mai ușor!

Deținătorii de permis de conducere categoria B – cea mai răspândită categorie – pot conduce pe drumurile publice autovehicule a căror masă totală maximă autorizată nu este mai mare de 3.500 kg și al căror număr de locuri pe scaune, exclusiv conducătorul auto, nu depășește 8 locuri, notează dailydriven.ro.

De asemenea, tot în cadrul categoriei B este încadrat ansamblul de maximum 3.500 kg alcătuit din autovehiculul care tractează de categorie B și remorcă a cărei masă totală maximă admisă este de 750 kg.

Tot în această categorie intră și ansamblul de vehicule cu masa totală maximă autorizată de 4.250 kg alcătuit din autovehiculul care tractează de categorie B și remorcă a cărei masă totală maximă admisă este mai mare de 750 kg.

Potrivit sursei citate, tot aici este inclus și ansamblul de vehicule cu masa totală maximă admisă mai mare de 4.250 kg alcătuit din autovehiculul care tractează de categorie B și remorcă/semiremorcă cu masa totală maximă admisă până în 3.500 kg.

„Categoria de B1 cuprinde toate vehiculele cu patru roți a căror masă este cuprinsă între 400 și 550 kilograme, cu o putere netă care să nu depășească 15 kW sau 20 CP. În cazul autoturismelor electrice, greutatea bateriilor nu este luată în calcul.

Detalii puteți obține accesând link-ul Uite ce mașini poți conduce cu categoria B de permis – DailyDriven

 

555×222 grota rece

Comentarii

4 comentarii

  • Nicolae Murea spune:

    sistem bolnav preluat de la UE cu multe tipuri de carnet ca sa greseasca omul si sa fie amendat
    Dorinta de a lua bani de la amaratul de popor pe multe categorii si scoli , avize cat mai multe
    Dorinta de a preschimba carnetul de cat mai multe ori datele de expirare fiind diferite la diferitele clase de pe acelasi carnet
    Un jeg Neomarxist preluat de la asazisa lume civilizata
    Un rahat
    Aveam un singur carnet cu 5 clase pe el si cu aceeasi data de expirare la toate ce aveai
    Nu era bine ca nu te putea amenda , face dosar penal si nu dadeai bani unor jeguri din lumea lor

  • Romi spune:

    Toate categoriile înscrise in permisul de conducere ,chiar dobândite la date diferite,își pierd valabilitatea odată cu expirarea termenului de valabilitate a permisului.

  • Ioan spune:

    Eu am condus o mașină de categorie B cu o platforma ce avea sarcina maxima admisa de 2.700kg goala fără mașină pe ea.. și mi-au făcut dosar penal ca am depășit sarcina maxima admisa

  • Gelucare-țidăsă-ibeleștichelu spune:

    Amice, ești idiot!
    Când schimbi permisul valabilitatea este aceeași pentru toate categoriile, idiot imbecil!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3