Donaris 930 x 122

comercianti

CE MĂSURI SE VOR LUA ÎN PIEȚE. „PRIMARII TREBUIE SĂ SE ORGANIZEZE URGENT”

Instituția prefectului informează că în ultimele 3 zile au avut loc mai multe întâlniri cu primari ai localităților în care există piețe agroalimentare, reprezentanți ai producătorilor și comercianților, conducerile Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Județean de Poliție, Direcției de Sănătate Publică Argeș, având ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru funcționarea piețelor în condiții corespunzătoare, respectând restricțiile sanitare impuse pentru protejarea comercianților și a cumpărătorilor care reprezintă, în mare parte, o categorie de risc ridicat în cazul infectării cu SARS-CoV-2.
Pe lângă scenariile stabilite de funcționare ale piețelor, rabatarea pereților, mutarea standurilor în afara incintelor sau organizarea de piețe volante, în vederea unei bune ventilații și aerisiri, prefectul județului Argeș a solicitat primarilor implicarea directă în luarea de măsuri în vederea asigurării unor condiții corespunzătoare prin care producătorii agricoli să-și poată prezenta produsele și să-și poată desfășura activitatea în condiții cât mai apropiate de normal: “Primarii trebuie să se organizeze urgent pentru a pune în practică măsurile care permit continuarea funcționării piețelor în condiții decente și trebuie să se asigure că producătorii își desfășoară activitatea în condiții de curățenie, sunt feriți de ploaie și de frig!”, a declarant prefectul Emanuel Soare. Conform circularei emise către primari, aceștia trebuie să implementeze soluții precum montarea de corturi sau alte structuri care să asigure un acoperiș desupra locului în care producătorul își expune produsele, aigurarea energiei electrice sau a unor surse de încălzire, etc.
Astăzi, prefectul Emanuel Soare a facut un tur al piețelor din Pitești și Mioveni pentru a verifica dacă măsurile sanitare și măsurile pentru oferirea unor condiții corespunzătoare producătorilor, sunt puse în practică.

Citiți și: Piețele din Pitești, lovite în plin!

Supernova_2022_supersobota_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache