930×122 CAPRA 5

greva

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Citiți și: Veste uriașă despre pensii înainte de Paști!

Reprezentanții angajaților din cadrul Companiei Naționale Poșta Română organizează greve de avertisment, miercuri, timp de două ore.

Sindicaliștii au avertizat că, în cazul în care conducerea Poștei Române nu va fi de acord cu încheierea unui contract colectiv de muncă și cu revendicările salariaților, va fi declarată grevă generală în cadrul companiei.

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

Această acțiune ar putea afecta o mare parte din populația României, inclusiv pensionarii, beneficiarii de ajutoare sociale și justițiabilii care au procese și ar trebui să primească citații, notează stiripesurse.ro

Ce se întâmplă cu pensiile românilor – 5 milioane de români vor fi afectați

„Facem precizarea că, dacă se va ajunge în situaţia declarării grevei generale în cadrul Companiei Poşta Română, aproape jumătate din populaţia României va avea de suferit. Ținând cont de obiectul de activitate al Poştei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui ajutoarele sociale şi alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situaţii de subzistenţă şi nu în ultimul rând ţinând cont că Poşta Română distribuie toate citaţiile şi convocările de ordin procedural ale instanţelor de judecată, problema de disfuncţionalitate va fi una majoră”, a declarat vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical pe probleme juridice şi relaţii de muncă, Mircea Burlacu.

De ce au ieșit în stradă angajații

Potrivit informațiilor, peste două treimi dintre angajații Poștei Române primesc salariul minim pe economie. Revendicările lor în negocierile cu angajatorul includ o creștere salarială de 400 de lei net și o creștere între 5 și 10% a sporurilor de loialitate.

Foto descriptiv: DailyBusiness.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3