Donaris 930 x 122

vacanța de vară 2023

Ce se întâmplă cu vacanța de vară a elevilor

Ce se întâmplă cu vacanța de vară a elevilor

Ministrul Educației, a anunțat ce se va întâmpla cu vacanța elevilor în situația în care profesorii au decis să se întoarcă la catedră în ultima săptămână de școală.

Ligia Deca a declarat că vacanța rămâne, în acest moment, neschimbată. Adică calendarul școlar nu se va prelungi după data de 16 iunie, data în care este programată încheierea școlii.

Elevii nu vor recupera zilele libere pierdute în care profesorii au fost în grevă. Motivul este disconfortul creat de căldură, a explicat Ligia Deca, potrivit Antena 3 CNN.

Ce se întâmplă cu vacanța de vară a elevilor – declarațiile Ministrului Educației

„Pentru binele nostru, al tuturor, și mai ales pentru binele copiilor, este bine ca perioada cu temperaturi ridicate să nu fie o perioadă în care se desfășoară activități școlare, mai ales acolo unde infrastructura nu permite, da, răcirea temperaturilor în școli. Din acest motiv, din nou, pentru binele elevilor, este bine să rămânem în calendarul școlar asumat.

Nu mai vorbesc că, dacă am avea o situație de prelungire, s-ar suprapune cu datele examenelor naționale, contextul în care multe unități de învățământ devin centre de evaluare. Deci, nu este de dorit pe niciun palier să prelungim calendarul școlar”, a declarat Ministrul Educației.

Materia pierdută va fi cel mai probabil recuperată la începutul anului următor.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90