Kaia 930 x 120

bilant

Ce se întâmplă în județ: Jandarmeria, mesaj de ultim moment: Aproape 1000 de sancțiuni

Ce se întâmplă în județ: Jandarmeria, mesaj de ultim moment: Aproape 1000 de sancțiuni

Citiți și: Grăbește-te! Sute de locuri disponibile pentru o carieră strălucită în Jandarmerie

Pe parcursul sezonului estival, Jandarmeria Argeș a desfășurat o serie de misiuni pentru asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, atât localnici, cât și turiști, în județ.

Între 1 iunie și 15 septembrie 2024, au fost realizate 2946 de misiuni la care au participat 8513 jandarmi.

Citiți și: Argeș: Strigător la cer! Ce a putut să-i facă unei copile

Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale, protecția mediului și intervenții în situații de urgență.

946 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în perioada menționată.

Dintre acestea, 549 au fost amenzi în valoare de 253.100 de lei și 397 avertismente.

Un număr de 27 de infracțiuni au fost constatate, majoritatea legate de Legea 143/2000 privind combaterea traficului de droguri.

Ce se întâmplă în județ: Jandarmeria, mesaj de ultim moment: Aproape 1000 de sancțiuni

De asemenea, Jandarmeria Argeș a organizat campanii de informare și prevenire, precum și intervenții rapide în situații de urgență, răspunzând la 256 de apeluri.

Prin aceste activități, s-a reușit reducerea criminalității și menținerea siguranței publice în zonele turistice și de agrement ale județului.

Acțiunile comune cu instituțiile de protecție a mediului au inclus prevenirea braconajului și protecția faunei și florei.

În paralel, activitățile preventive și educative desfășurate au contribuit la creșterea gradului de conștientizare a populației cu privire la comportamentul responsabil în spațiul public.

,,Pe parcursul sezonului estival, prin activitatea intensă a structurilor Jandarmeriei Argeș, s-a reușit menținerea unui climat de siguranță și ordine publică, reducându-se semnificativ numărul de infracțiuni și incidente neplăcute în zonele turistice.

De asemenea, prin acțiunile preventive și educative, s-a contribuit la consolidarea unui comportament civic responsabil în rândul cetățenilor.

Jandarmeria Argeș își reafirmă angajamentul de a asigura protecția și siguranța cetățenilor și turiștilor din județ și va continua să desfășoare activități specifice, în colaborare cu toate instituțiile competente, pentru menținerea ordinii publice și prevenirea infracțiunilor.”, se arată în comunicatul de presă al Jandarmeriei Argeș.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto principal: Descriptiv

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3