EcoMoto 930×122

elevi

Ce se va întâmpla în școli, cu elevii? Măsură oficială

Ce se va întâmpla în școli, cu elevii? Măsură oficială

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Fiecare creșă, grădiniță, școală sau liceu își elaborează propria procedură privind repartizarea antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor înscriși în grupele/clasele de început de nivel: grupa mică, clasa pregătitoare, clasa a V-a, clasa a IX-a.

Asta arată un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației și consultat de edupedu.ro.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Documentul stabilește mai multe metode de împărțire a copiilor pe clase/grupe.

Iar Ministerul vrea să nu existe niciun fel de segregare a elevilor. Pe baza acestor metode, școlile vor face propriiile proceduri.

Ce se va întâmpla în școli, cu elevii? Măsură oficială

Conform proiectului,  copiii vor putea fi repartizați aleatoriu sau în ordine alfabetică. Decizia va fi luată la nivelul consiliului de administrație al fiecărei școli.

Părinții trebuie să poată participa, în calitate de observatori, la repartizarea pe grupe/clase a acestora, mai arată sursa citată.

În cazul gemenilor/tripleților, părintele sau reprezentantul legal depune/transmite o declarație la unitatea de învățământ prin care precizează dacă dorește repartizarea fraților în aceeași grupă sau în grupe diferite.

Dacă părintele sau reprezentantul legal dorește înscrierea fraților în aceeași grupă, aceștia sunt repartizați în grupa în care a fost distribuit primul dintre frați.

Informații pe larg, AICI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90