Donaris 930 x 122

anm

Ce spun meteorologii. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru luna august. Potrivit estimărilor ANM, vremea va fi la fel de caldă, existând perioade în care temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

Citiți și: Prognoza meteo: Vreme mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă

În Muntenia, în intervalul 31 iulie – 3 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 29 și 33 de grade, iar minimele termice între 17 și 19 grade.

În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 3…4 grade maximele și cu 1…2 grade minimele. Ploi de scurtă durată si izolate vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face începutul lunii august, când va crește probabilitatea pentru averse pe arii extinse și posibil cu caracter torențial.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

Săptămâna 01.08.2022 – 08.08.2022

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.

Săptămâna 08.08.2022 – 15.08.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 15.08.2022 – 22.08.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90